Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Нищо против връщането на хиляди българи от чужбина, но спазвайте карантината!
Автор: Георги Василев 13:45 / 23.03.2020Коментари (57)1223
©
"България над всичко“,  "България на три морета“, "Да живее Родината“. Въпреки патриотичното звучене, това са само щампи на тениски за българските емигранти, които преди години решиха да оставят всичко родно зад гърба си, за да могат да мятат евраци в "дойчланд-мойчланд“ пред камерите на компютрите си.

Неведнъж съм чувал млади и стари да се оплакват от Татковината, от ниския стандарт на живот и заплатите – за какво да се гърбя тука за 600 лева, като мога да чистя метрото в Берлин за 2000 евро на месец. Колко ще струва и как – един живот достоен – на общак. Това се питаха мой другари преди да си купят еднопосочни билети към мечтания по-добър живот – далеч от България.

Терминал 2 реши проблемите на българите, които искаха да бъдат европейци – далеч от своите близки, те започнаха да се кланят на чужденци, които пък ги смятаха за втора ръка хора. Дестинациите са ясни. Германия и Англия привличаха нашенците с високия стандарт на живот и тлъстите заплати, а за Испания тръгваха българите, почитатели на фиестата и сиестата.

Сега обаче, когато положението в тези държави стана критично, болните скачат със стотици всеки ден, а на гражданите им е забранено дори да си подават носа навън, нашите "родолюбци“ се сетиха, че могат да се спасят в бедната България, където все още има около 200 регистрирани случаи на коронавирус.

Само за последното денонощие 23 000 българи са се върнали – със самолети, рейсове и автомобили. Защо не си останахте там? Нали много ви харесваше? Нали в чужбина намерихте живота, за който мечтаехте?

Или дойдохте, за да докопаете гроба на България. Ако не спазвате карантината, ще пламнем точно като любимите ви Германия и Англия. Само че здравната ни система няма да издържи като техните! И сега като се прибрахте, ще разберете, че нямате хранителни продукти и тоалетна хартия – та ще идете да се редите на опашките в супермаркетите. Ами ако сте носители на вируса?

В българската история има един човек, който е показал как трябва да се действа в подобни ситуации, в които народът няма да се кротне, докато картата ни не стане толкова тъмночервена от заразата, колкото е тази на Италия – сетихте ли се?  Да - хан Крум!

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мили,Скъпи и Неоценени в България Емигранти,моля Ви не се прибирайте в България,кой ще сее и прибира реколтата зад граница?
0
 
 
Добре са дошли но да ги сложат първо в зала Армеец за 14 дни и спазват законите.
0
 
 
Ей Василев не сери извън тоалетната същите тези които смятате че идват да се скрият в родината пълнеха хазната и оправяха ВП с който се хвалеше ББ
0
 
 
Хайде мили Емигранти,завърнете се в "Пропадналата и за нищо не ставаш родна България"-според Вас,донесете ни Зарази,Корона Вирус,после да не забравите да ни разкажете колко Охолно и Богато живеете извън България,запишете се на Бюрото по Труда за да вземете някой Лев.Не забравяйте да посетите своите Родители,Баби и Дядовци,Приятели и Познати,за да заразите и тях! А,в замяна на това ние ще Ви настаним в Болница и ще Ви лекуваме,при това напълно безплатно!
0
 
 
Здравейте ,нито се кланяме,нито сме втора ръка хора!Нито пък ги виждаме като чужденци ,напротив дори са много (учтиви културни възпитани)това са хора с хумор.Над 30 години съм из Германия един път дори не съм се обиждал или карал с някой немец,до колкото в бг обиждането пцуването рогаенето мръщеното е ВСЕКИДНЕВНО .Кой бил турчин,циганин,бг или къвто ще да е просто не ги интересува.Цяла година работим спестяваме за да инвестираме или да си похарчим спестяванията в бг,идем някъде да хапнем или покупки те едни намуцени едни физиономии,защо и те самите дори не знаят.Или ни завиждат, и на нас не ни е ясно,както и да е с две думи бг не е за малцинствата,това е ясно от много ясно.Поне тук малцинствата са много по добре,препоръката ми е към медиите моля не пишете неверни работи това че тук сме втора ръка чужденци и тъй нататък,запазете си ги за вас неверните изтории не лъжете народа!Уважения Мурат
0
 
 
Нищо няма да спазват, докато не им бъде НАЛОЖЕНОООО!!!
0
 
 
Това са хора които живеят на помощи другите са малко.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: