Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проф. Начев: България е пример в Европа за бързите мерки, които взе
Автор: Екип Ruse24.bg 10:25 / 24.03.2020Коментари (0)107283
©
Според професор Генчо Начев, директор на столичната болница "Света Екатерина", България е пример за останалите страни в Европа, заради бързите мерки, които страната ни взе.

"Като мерки в България се справяме за момента добре, но като дисциплина все още има какво да се желае", заяви проф. Генчо Начев пред БНТ.

"Мисля, че се справяме добре. Доказателство за това е, че са ограничени случаите на болни с коронавирус – около 200. Това, което правим в България е пример за голяма част от останалите страни в Европа", допълни директорът на болница "Света Екатерина"

Според него няма място за тревога, че две от най-големите болници у нас – ВМА и "Пирогов" – са изчерпали за момента капацитета си да приемат нови болни от коронавирус.

Той смята, че системата на здравеопазване разполага с достатъчно легла и в други болници могат да се разкрият отделения.

"Няма недостиг на легла. Болниците трябва да вземат мерки. Най-напред трябва да се погрижим за екипите, които ще обслужват болните", посочи проф. Начев.

Той заяви, че в "Света Екатерина" са закупили всичко необходимо без да чакат държавата – специални облекла, тестове, маски и други необходими защитни консумативи. "Направили сме една карта от постъпването на пациента в болницата до неговото изписване. Направили сме клип, в който се показва как се събличат и обличат защитните облекла, как се интобира пациент. Чакаме днес или утре тестове за бързо разпознаване. Правим всичко това със средства собствени, не разчитаме на държавата“, подчерта проф. Начев.

Според него държавата трябва да отчете, че има болници, които не разчитат на нея. "Дълг не всички нас е да помогнем с каквото можем, включително и с това, че не разчитаме на държавната помощ", подчерта проф. Начев.

Той посочи, че е много високо е смъртността при хората с коронавирус, които имат допълнителни усложнения, защото не се лекува само инфекцията с вируса, а се лекуват всички останали системи.

Проф. Начев заяви, че в болницата са спрели всички планови операции вече втора седмица, но се извършват операции по спешност. Така за последните дни са излекувани четири инфаркта, извършена е съдова операция, поставен е пейсмейкър и др. "До края на извънредното положение не трябва да се планират планови операции, но всеки, който смята, че има нещо спешно трябва да постъпи“, категоричен е той.

Не съм привърженик на говорилнята, от много говорене няма полза, трябва да има действия, каза проф. Начев в заключение.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мартенски музикални дни 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: