Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Нова иновация! Федерацията по баскетбол пренася родното първенството онлайн
Автор: Стойчо Генов 09:48 / 26.03.2020Коментари (1)672
©
БФБаскетбол ще бъде първата българска спортна федерация, която ще организира електронен вариант на своето първенство. Турнирът ще се проведе онлайн през месеците април и май на игрова конзола PlayStation4 и ще е базиран на играта NBA2K20, но в специална версия, която позволява всички състезатели да играят с български отбори.

Услугата ще бъде предоставена на БФБаскетбол от Виктор Владов, който е партньор на американската компания, разработила играта, и е администрирал такива шампионати в Германия.

"По всяка вероятност в следващите 2 месеца епидемиологичната обстановка на територията на страната, във връзка с разпространеното на коронавируса COVID-19, няма да позволява да се практикува баскетбол по залите. Затова решихме да дадем шанс на всички, които обичат нашия спорт, да играят от дома си. В понеделник ще предложим на клубовете от НБЛ да включат своите играчи в състезанието“, коментира президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

Участието в турнира ще бъде безплатно, а записването ще става през специална регистрационна форма на сайта на федерацията, която ще се активира в края на работната седмица. Платформата ще позволява провеждане на първенството в до 16 групи, като всяка от тях ще съдържа по 32 отбора.

"Планираме в играта да са представени всички отбори от НБЛ и "А“ група. Възможно е всички състави да бъдат визуализирани с оригинални екипи и всички реклами върху тях. Рекламните пана от залите също може да бъдат пренесени в играта. Така в голяма степен ще помогнем на клубовете да компенсират корпоративните си партньори в условията на прекъснат реален шампионат“, сподели Виктор Кирков, собственик на компанията "Спортс Мениджмънт България“, която от 17 февруари тази година е част от оперативното управление на федерацията.

Той допълни, че води разговори с телевизия с национално покритие, която да излъчва на живо най-интересните мачове от турнира.

Шампионатът ще се проведе по предварително определена програма, а мачовете ще бъдат с начален час 19:00. Всеки от виртуалните отбори ще бъде управляван от един реален състезател, а всички баскетболисти в играта ще бъдат с изравнен рейтинг, за да бъдат съставите с абсолютно изравнени възможности. БФБаскетбол договори с доставчика на услугата ексклузивитет за организиране на други е-баскетболни първенства в бъдеще.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нова иновация звучи като дървено дърво.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: