Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
COVID-19 е комунистически вирус!
Автор: Екип Ruse24.bg 10:07 / 27.03.2020Коментари (4)1056
©
Напоследък има спорове как е правилно да се нарича вирусът, отприщил глобалната пандемия. Китайската комунистическа партия предпочита името "новият коронавирус". Други го наричат "ухански вирус" заради мястото на произхода му, и това е характерно за названията на болестите. От Китай дори се разсърдиха на Запад, които наричаха коронавируса китайски вирус.

Медията "Епок Таймс" предлага по-коректно наименование: "ККП вирус", и призовава всички да възприемат това име.

Името държи отговорна Китайската комунистическа партия (ККП) за безнравственото пренебрежение към човешкия живот и последващото разпространение на пандемия, поставила на риск неизвестен брой хора по цял свят, и причинила повсеместна паника и крах на икономиките на страните, опитващи да се справят с болестта.

В крайна сметка, чиновници от ККП са знаели още миналия декември, че в Ухан има нов вирус, но не са разкрили информацията в продължение на шест седмици. Арестуваха онези, дръзнали да предупредят за опасността, обвинявайки ги в разпространяване на "слухове", и наложиха тотална цензура, предотвратявайки медийно отразяване и каквото и да било споменаване в социалните медии.

Вирусът, който можеше да бъде овладян, вместо това бе оставен да се разпространява тихо и спокойно из цял Китай. Хората, които можеха да се предпазят, вместо това бяха превърнати в жертви, и то в мащаб, далеч по-голям от признавания от ККП. В края на януари, доклади разкриха, че крематориумите в Ухан работят 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата, за да се справят с потока от мъртви тела, пише "Фактор".

Междувременно, мерките за карантина и лечение на населението на Ухан бяха гротескно нечовешки. Заваряваха жилищни сгради. Построиха импровизирани болници, които всъщност бяха затвори за граждани, заподозрени в зараза с вируса. Държани под ключ в тези съоръжения, без медицинско лечение и с малко храна, злочестите бяха обречени на смърт.

Лъжейки за опасността надвиснала над Китай, ККП действа според обичайния си сценарий. Водещият лозунг на ККП е, че партията е "велика, славна и права". Наличието на смъртоносния ККП вирус в Ухан и на ТОРС през 2003 г. не пасва на този лозунг. При избухването на епидемията с ТОРС, първата реакция на ККП беше отричане.

Но при сегашния вирус, отричането е неприемливо. Светът трябва да знае произхода на вируса и ККП отказва да сътрудничи. Външни експерти не са допуснати в Ухан.

Разбираемо е и опасението за дейностите на Уханския институт по заразни и паразитни болести: там се намира единствената в Китай лаборатория с най-високо ниво на биобезопасност, 4. Тази лаборатория работи със силно инфекциозни патогени, причиняващи смъртоносни болести. След опровергаването на официалната версия за източника на вируса, възникват въпросът дали ККП вирусът не е изтекъл именно от този институт.

И докато въпросите за произхода на вируса остават без отговор, ККП започна да хвърля безумни обвинения, че вината е на САЩ. Тези твърдения бяха посрещнати с недоумение и дори с насмешка. Американският президент Доналд Тръмп отвърна, наричайки вируса "китайския вирус".

Но обвиненията, които ККП отправя към САЩ, вероятно са адресирани към китайското население. С първоначалното отричане съществуването на вируса, ККП принесе в жертва собствения си народ, а сега го прави отново – този път като прехвърля на други отговорността за собствените си действия.

Гореизложените факти обясняват защо е необходимо името "ККП вирус", защото е важно  да се разграничи кой е жертвата и кой агресорът

Жителите на Ухан и Китай са жертвите на арогантността и некомпетентността на ККП, изразени в тази масова пандемия. Името "ККП вирус" също служи за предупреждение: държавите и личностите, приближени на ККП, ще понесат най-тежките последици от вируса, както се вижда от огромния брой заразени в страни-съюзнички на ККП като Иран и Италия (единствената страна-членка на Г-7, подписала инициативата "Един пояс, един път").

В Тайван и Хонконг, които се разграничиха от ККП — Тайван в неотдавнашните национални избори, а Хонконг с месеци масови демонстрации — има сравнително малко на брой заразени.

И последно, ККП вирусът напомня на хората по света, че източникът на вируса е сам по себе си зъл по природа. Това е комунистически вирус, и с името "ККП вирус" медията "Епок Таймс" напомня на света какво е лечението: слагане край на ККП.

Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И ако го бяха разкрили 6 седмици или дори 6 месеца по-рано какво??? Масовата истерия и фанатичното броене на трупове щеше да почне по-рано! Хич да не бяха казвали беше най-добре!
0
 
 
Америка и Европа излезнат ли от епидемията,трябва да ги размажат.Първо НИКАВКИ китайски туристи ,щото това са все членове на ККП и не всеки може да излиза от Китай и второ трябва да си намерят други страни за бизнес,ишлеме и работилници.Колкото и скъпо да е,колкото и трудно да е,вижда се,че това е война срещу Запада.
0
 
 
Сега всички Държави да представят сметката на Китай!
на 27.03.2020 г.
+1
 
 
Браво на автора! Всичко е точно. Само че се съмнявам, че Китай ще понесе някакъва реална отговорност - за съжаление...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: