Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (0)
√ермански вестник: јко вирусът стигне до циганските махали в Ѕългари€, ще стане страшно
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 16:40 / 27.03.2020 оментари (64)1287
© ƒойче ¬еле
“върди се, че първите двама българи, които се заразили с коронавирус и след това са починали, били жертва на безотговорното отношение на ромите към изисквани€та за карантина, с което те застрашили сънародниците си. √овори се за "липса на дисциплина у ромите", пише още "“агесшпигел" и коментира:†

"“ова е само слух, но ефектът от него е опустошаващ". »зданието по€сн€ва, че българските роми, завръщащи се от √ермани€ и други западноевропейски държави, все по-често биват обвин€вани за това, че били пренесли коронавируса в страната.

"»зкупителна жертва"

 райнодесни политици в Ѕългари€ призоваха правителството да разположи контролни пунктове във всички ромски квартали, в резултат на което много от тези квартали се намират почти под блокада, пише по-нататък изданието.

’ерберт ’ойс от ÷ентрални€ съвет на германските синти и роми твърди, че подобна м€рка е противоконституционна, защото е отр€зан достъпът на ромите до медицинско обслужване, както и до снабд€ване с храни и други основни продукти. ѕри това услови€та в тези квартали и бездруго са отчайващи: често липсва дори питейна вода.

ѕредседател€т на съвета –омани –озе, цитиран от агенци€ KNA, отправ€ предупреждение - включително към ≈— и правителствата на въпросните страни: "–омите не бива да се превръщат в изкупителна жертва, с ко€то злоупотреб€ват националисти и расистиУ. “ой вижда в кризата "заплаха от нови погроми срещу ромитеУ.

”жас€ващи услови€

"“агесшпигелУ изтъква, че сегашната†пандеми€ от коронавирус е засилила настроени€та срещу ромите†в почти всички държави от ÷ентрална и »зточна ≈вропа. ј в повечето от тези държави социалното подпомагане и така е ограничено, поради което не осигур€ва нормални услови€ на живот.

–омските квартали са напълно неподготвени да се справ€т с епидеми€та от коронавирус: хил€ди хора живе€т много нагъсто -† нер€дко по десет и повече души в едно помещение. ¬същност забранените от властите контакти изобщо н€ма как да се избегнат. "јко вирусът стигне до тези квартали, ще настъпи катастрофаУ, опас€ва се ўефан ћюлер от ÷ентрални€ съвет на германските синти и роми.
ќще по темата: общо новини по темата: 3692
22.09.2020
22.09.2020
22.09.2020
21.09.2020
21.09.2020
21.09.2020
предишна страница [ 1/616 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
—пестете си непри€тните просташки коментарии,да се спазва контрола ,не се заигравайте не е шега
0
 
 
ѕри€телю германец, като чета какво си писал разбирам че не познаваш този етнос.  ато им €деш попарата ще си счупиш пръстите за това че си писал тези глупости.
0
 
 
≈йййй хора цели€т св€т е в тъга само българите продължават да се заждат със циганите. Ќяћј “ј ј¬ј ƒЏ∆ј¬ј. ∆јЋ » —“≈.
0
 
 
јбе € си гледайте √ермани€ и не се месете в нещата на Ѕългари€. “ук нещата си ги решаваме ние.
0
 
 
Ќас, циганите, мангалите, или там, както ни наричате, √оспод ни закрил€, ще се уверите. Ќека Ѕог, да благослови и вас, чийто, кн€з, е сатана.
0
 
 
Ќ€ма учен до момента които може да създаде вирус да тръшне мангал спокойно
0
 
 
—мешни и вий му мислете че са при вас повечето цигани рЯШЖрЯШЖрЯШЖ
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
ќб€виха състава, с който Ѕългари€ ще участва на турнир в ’ървати€
Ћюбопитен трансфер в Ћевски
√ригор ƒимитров приключи ћастърса в –им
ѕозабравени€т Ѕожигол избухна с ново видео, захапа  амбуров на любовни€ фронт
√ригор ƒимитров на четвъртфинал в –им след обрат срещу тийнейджър
 ласиране –езултати