Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тийнейджър почина от коронавирус, отказали ли му лечение, защото нямал застраховка
Автор: Екип Ruse24.bg 09:51 / 31.03.2020Коментари (0)915
©
Кметът на Ланкастър, Калифорния, Рекс Парис, потвърди смъртта на тийнейджъра във видеоклип, публикуван в YouTube в сряда, в който той предупреди жителите да приемат сериозно глобалната пандемия и да прилагат мерките за самоизолация и социално дистанциране.

На 17-годишен, чиято смърт първоначално е предполагаемо свързана с коронавируса, въпреки че не е имало данни за предишни здравни проблеми, е отказано лечение в медицинско заведение в Калифорния поради липсата му на застраховка, според кмета.

Кметът казва, че тийнейджърът "не е имал застраховка, затова не са го лекували", когато пристигнал в спешно заведение в района. След това медицинският персонал казал на момчето да отиде в местна публична болница.

"По пътя към AV Hospital той получава сърдечен арест“, казва кметът. "Успяли са да го съживят и да го поддържат жив за около шест часа, но когато пристига там, вече е било късно."

Смъртта на тийнейджъра идва на фона на вълна от съобщения за млади жертви, страдащи от смъртоносни симптоми в следствие Covid-19, опровергаващи предишни предположения, че новият вирус е фатален само за някои по-възрастни пациенти и хора с тежки основни състояния, пише "Pogled.info".

Съобщава се, че друг тийнейджър в Луизиана е починал, след като се е заразил с коронавируса, както и 21-годишна жена във Великобритания, която също няма основни здравословни проблеми.

По-късно обаче Министерството на общественото здравеопазване на окръг Лос Анджелис заяви, че смъртта на тийнейджъра е свалена от списъка на смъртните случаи, свързани с Covid-19 в района. Отделът заяви, че CDC ще приключи разследването на смъртта на момчето. Не става ясно какви симптоми може да е имал преди смъртта си.

Докато здравните служители предупреждаваха, че болничната система на страната вече достига капацитета си, в петък САЩ потвърдиха поне 85 000 случая на коронавирус. Междувременно броят на починалите е нараснал до близо 1300, като тези цифри вероятно ще продължат да нарастват в следващите дни.

Лекари и медицински сестри от първата линия на разрастващата се кризата заявиха по-рано, че вирусът в някои случаи въздейства на младите хора по същия начин, както при по-възрастните пациенти.

Един лекуващ лекар от "Mount Sinai" в Ню Йорк отправи страхотно предупреждение по време на интервю в четвъртък: "Сравнително млади хора - на възраст от 30 до 50 години - често мъже, с леки или без никакви предшестващи здравословни проблеми се разболяват от този вирус биват интубирани, [и] умират. Принципите на социалното дистанциране не са единствено за защита на бабите и дядовците ви.“

Друга медицинска сестра в Ню Йорк казва: "Това, което наистина искам обществеността да знае е, че старите и болните не са единствените, които се разболяват тежко и умират от този вирус. И двамата ми пациенти, за които се грижих през уикенда, бяха на 30 години. И двамата без известни предишни здравословни проблеми. "

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: