Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (1) | ¬чера (0)
83 000 долара струва лечението от коронавирус в —јў, ако н€маш застраховка
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 12:38 / 31.03.2020 оментари (17)260
©
 ак се справ€т хората с въведените извънредни положени€ заради коронавируса в две съседни помежду си държави, но с напълно различни социални системи? ќтговорът дават българи, които живе€т в —јў и  анада.

≈дно от големите предизвикателства да живееш в —ъединените щати е здравната застраховка, ко€то човек може лесно да загуби ако бъде освободен от работа.

"Ћечението от коронавирус струва около 83 000 долара, ако човек отиде в болница и н€ма здравна осигуровка и това определено не е сума, ко€то човек може да си позволи, което определено е гол€м риск за всички нас, които сме наоколо, защото хората, които остават без застраховка, н€мат здравно покритие", разказа пред ЅЌ“ Ќикол ѕалмър.

"“естове се прилагат, само ако този тест би променил курса на лечението", добави ѕалмър пред ЅЌ“.

¬ъпреки че е градът с най-много заразени в —јў, Ќю …орк все още не е поставен под карантина, работ€т обаче единствено перлани помещени€, хранителни магазини и аптеки.

"ѕоне засега можем да излезем все още в парка с колело, с тротинетка, от време на време поне малко да разнообразим", добави българката. †

ѕодобна е и ситуаци€та и в канадски€ град “оронто.

"Ќ€ма об€вена карантина, има об€вено извънредно положение, при което реално насърчават хората да си сто€т вкъщи, да имат физическа дистанци€ от два метра, да не се събират повече от двама човека, но парковете са разрешени, може да се разхождаш, единствените магазини които работ€т са тези за стоки от първа необходимост - храна, гориво банки", разказа ѕетър ѕетров.

"јко се разболееш и искаш да отидеш на доктор вече, н€ма визити, всичко се прави онлайн, правиш си среща по скайп или по телефона с доктора, рецептата директно отива в аптеката", допълни ѕавлина ѕетрова.

«а разлика от Ќю …орк обаче, в “оронто здравеопазването е безплатно. ƒържавата промотира и различни пакети, с които да подпомогне семействата.

"ƒетските градини са затворени, правителството промотира, ако н€кои от родителите може да си вземе неплатен отпуск или е без работа, го субсидират и дават на всеки две седмици по 900 долара за гледане на дете.

Ўестте най-големи канадски банки оповестиха преди две седмици, че има възможност за отсрочка на ипотеките, и на кредитите но предимно за ипотеките до шест месеца", добави българинът.

» в Ќю …орк, и в “оронто не прав€т масово тестване на хората, а се провер€ват за коронавирус само тези, които са в по-тежко състо€ние или пък теста би променил т€хното лечение.
ќще по темата: общо новини по темата: 2556
26.05.2020
26.05.2020
26.05.2020
26.05.2020
26.05.2020
26.05.2020
предишна страница [ 1/426 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
¬ъобще не ни интерисува как е в америка,вие не сте българи вече...¬ие сте н€какви си ,и на кой му дреме за вас.√ледаме нашите ќ ...
0
 
 
«а съжаление сега хукнаха обратно като орки в така лошата за т€х родина!
0
 
 
јми добре... явно хората могат да си го позвол€т...
0
 
 
 ъде всички възхвал€ваха великата амерка... Ќа ви сега американска мечта под формата на чистокръвен капитализъм
0
 
 
ѕрез она€ ми работа е какво и колко струва в —јў ! рЯШВрЯШВрЯШВ
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
√ришо, Ќоле, “ийм и «верев заедно на турнири близо до Ѕългари€
ƒортмунд - Ѕайерн и още много мачове в родни€ ефир, вижте точната програма
ћениджърът на  обрата: »скат да издо€т кравата ƒжошуа, но ние им поставихме ултиматум
Ўеф на ÷— ј за Ѕодуров: “ой н€ма средно образование, направи такива глупости...
Ѕивш капитан на ƒунав с остра атака срещу д-р —имеонов: ѕрезидентче фенче!
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: