Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов: Ако президентът наложи вето на извънредното положение, ще умори народа!
Автор: Екип Ruse24.bg 15:05 / 03.04.2020Коментари (248)1596
©
"Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата. Да оставим народа без извънредно положение и ще го уморим". Това заяви премиерът Борисов пред журналисти в Смолян.

"Дойдох, за да ви кажа едно голямо благодаря!" Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред екипа на предприятието "Арексим" в Смолян, което само за 12 дни реорганизира производството си и от компоненти за автомобилната, елетромеханичната и козметичната промишлености, от вчера вече произвежда най-висок клас защитни очила и шлемове за медицинските специалисти, изправени на първа линия срещу COVID-19. Капацитетът ще достигне по 200 000 броя месечно от защитните очила и шлемове.

По време на посещението ръководството на завода изтъкна пред премиера Борисов, че науката и бизнесът в България са направили това, което в Европа не е сторено. Само за две седмици работниците в Смолян са създали уникален продукт като защитните очила, с които никой в Европа не разполага и за чиято направа в неекстремна ситуация са необходими 6 месеца.

При инспекцията министър-председателят Бойко Борисов бе заедно с вицепремиера Томислав Дончев и председателя на Националния оперативен щаб и началник на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.  "Очилата са много добри, плътно прилепнали, а шлемът вече осигурява пълната защита. Доволен съм от това, което видяхме, и колегите ще ги харесат", бе оценката на проф. Мутафчийски за изработените защитни продукти. По думите на премиера Борисов сега е много важно те да бъдат сертифицирани по най-бързия начин.

"Обикаляме България да възстановим производството, да им дадем бизнес на тези хора, защото нямат една поръчка. Искаме през тези поръчки да им осигурим хляб", заяви премиерът Борисов пред медии по повод посещението си в Смолян. 

Мистър-председателят отбеляза, че далеч преди другите държави правителството е възложило на българската индустрия като завода в Смолян, да реорганизират производствата си и използвайки своите възможности днес по поточните им линии вече има произведени модерни и сигурни защитни очила. "Такива сме предплатили на Китай. А шлемовете, които виждате, пък се слагат отгоре и са за най-рисковите места, за да предпазят докторите", подчерта премиерът Борисов. Той бе категоричен, че след като нуждите от важните предпазни продукти у нас бъдат задоволени, ще бъдат изнесени и на външния пазар. По същия начин работят и много други заводи в България.

В отговор на журналистически въпроси премиерът Бойко Борисов коментира и изявлението на президента Румен Радев по-рано днес по отношение на извънредното положение. "Един родител, който си обича децата и когато трябва да ги заведе на ваксина или на зъболекар, колкото и детето да плаче и да се дърпа, истинският родител знае, че в бъдеще само това може да му спаси живота и да е здраво", каза премиерът Борисов, коментирайки мерките, наложени от правителството, за да бъдат защитени животът и здравето на българските граждани. Министърът-председателят подчерта, че ограниченията са болезнени, но ще помогнат за овладяване и справяне с разпространението на COVID-19, както и с негативните социално-икономически последици от пандемията.

Малко преди това президентът Румен Радев изрази мнение, че спешно трябва се преразгледат някои разпоредби в приетия Закон за извънредното положение, които блокират икономическия живот.

"Ние обикаляме България да възстановим производства, да им дадем бизнес на хората, тези хора нямат една поръчка. Искаме да им дадем хляб, през тези поръчки. А някой излязъл с едно листче, каже 5 приказки и се прибере. От 8 сутринта съм подложен на въпроси, защо на него не му задавахте", каза Борисов.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Борисов по -голямо парвеню от теб няма .
0
 
 
Ще рисковам да ме уморят мерките на президента,поне имам някакъв шанс ,при твоите 100 процента съм морто
0
 
 
Ти Боклук с Боклуците,а не Президента той човека истината в очите ви казва,ама вие сте безочливи Боклуци
0
 
 
И с вирус и без вирус ....вече сме бегали...все едно от болест или глад?!
0
 
 
Предлагам, всички, които са против Бойко, да излязат на улицата, да се запрегръщат, разцелуват, да разменят лиги, та да останем ние да си оправим държавата
0
 
 
Абе Бойко ти неможеш и да четеш не виждашли какво иска народа
0
 
 
Боко борисов ште умори народа от глад ане президента
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мартенски музикални дни 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: