Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (1)
—кандал в парламента! “р€бва ли депутатските заплати да паднат до минималното?
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 11:48 / 06.04.2020 оментари (103)547
© Ѕ√Ќ≈—
ќстър спор се разрази в пленарната зала по време на днешното†заседание на Ќародното събрание. ѕричината Ц различните предложени€ за†нов размер на депутатските заплати, предаде Ѕ√Ќ≈—.

ќт √≈–Ѕ предлагат възнаграждени€та†да бъдат "замразени" до кра€ на извънредното положение, като не се преизчисл€ват на база на средната заплата от последното тримесечие, а да останат на нивата от кра€ на декември 2019 г. “огава депутатите са се разписвали срещу около 3 700 лева основна сума, като в не€ не влизат допълнителните средства за стаж, научна титла или участие в различни комисии. —поред управл€ващите предложението им не е популистко, а по-скоро е жест на солидарност към хората по време на криза. "–аботата на политика е да прави верните неща, според неговите усещани€", аргументира тезата јлександър Ќенков от √≈–Ѕ.

ƒепутатите приеха как да работ€т в услови€та на извънредно положение

»де€та получи подкрепа сред депутатите от ƒѕ—, които от сво€ страна предложиха спестените средства да отидат по сметка на здравното министерство, за да послужат на страната ни в борбата за COVID-19.

ќпозици€та обаче отправи свое алтернативно предложение Ц възнаграждени€та да бъдат изчисл€вани по нова формула, основаваща се на размера на минималната работна заплата за страната. ќт Ѕ—ѕ см€тат още, че "замраз€ването" тр€бва да стане в размера на сумата от кра€ на минали€ мандат на парламента, които са малко на 3000 лева. "«аплатите на политически€ елит да не се увеличават автоматично†с ръста на средната, а да се определ€т на база на минималната заплата", призова лидерът на левицата  орнели€ Ќинова от парламентарната трибуна.

√≈–Ѕ предлага замраз€ване на депутатските заплати и субсидиите за партиите

 оалиционни€ партньор "ќбединени патриоти" също имаха свое виждане по темата. ќт ¬ћ–ќ поискаха депутатските заплати да бъдат ор€зани с 50% до кра€ на извънредното положение, а занапред да се индексират†само по веднъж в годината, както се прави при пенсиите.

Ќай-радикалното предложение бе на ¬ќЋя. ќт парти€та на ¬еселин ћарешки насто€ха депутатите да получават единствено минимална работна заплата, ко€то в момента е 610 лева за страната.
ќще по темата: общо новини по темата: 3673
19.09.2020
19.09.2020
19.09.2020
19.09.2020
19.09.2020
19.09.2020
предишна страница [ 1/613 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
“е заслужават на майками пенси€та 150 лв да видим как ще € карат
0
 
 
Ќе! -защото н€ма да има кандидати за депутати
0
 
 
ƒа налиса от народа . “р€бва даса равни всички
0
 
 
¬ижте какво те могат и без заплати поне 5 години достатъчно са откраднали имат какво да харчат н€ма да се гътнат без заплати
0
 
 
–азбира се. ¬сЄ пак са горди българи и като всички нас, дупе знае 2 и 200. јма те като имат доста каше, бълха ги ухапала рЯ§£рЯШЙрЯШБ
0
 
 
Ѕез заплати те имат милиони не са за съжаление
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
ѕозабравени€т Ѕожигол избухна с ново видео, захапа  амбуров на любовни€ фронт
√ригор ƒимитров на четвъртфинал в –им след обрат срещу тийнейджър
»сторически първи мач по австралийски футбол между два български отбора
–одното таекуондо побеждава COVID-19