Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Елитът на Венецуела бори коронавируса със секс, наркотици и рокендрол
Автор: Екип Ruse24.bg 09:36 / 10.04.2020Коментари (1)1063
©
Частично признатият президентна Венецуела Николас Мадуро
Те си устроиха едноседмична оргия със секс и наркотици: танцуваха по плажовете с бял пясък на карибски остров с проститутки от Европа, някои си правеха селфита с прочути латино попзвезди. Но за няколко нищо неподозиращи деца на венецуелския управляващ елит коронавирусът се разпространяваше между тях.

За някои от венецуелските наперени "Боличикос" - привилегированите издънки на социалистическата революция, купонът не е спрял въпреки разрастващата се пандемия в една страна, вече поразена от криза. Досега вирусът е причинил само 7 потвърдени смъртни случая във Венецуела. Но пандемията крие огромен потенциал да смаже една вече осакатена здравна система, в която в болниците няма вода, ток и други основни материали, пише Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Не е ясно колко хора са се заразили миналия месец на купона на архипелага Лос Рокес. Но буйното парти стана клъстър на заразата, който сериозно обезпокои най-високите етажи на властта и предизвика негодувание сред венецуелците, които от седмици са се заключили вкъщи.

"Имаше едно парти, на един остров, и практически всеки присъствал на него даде положителен тест", каза борещият се за оцеляване лидер Николас Мадуро по държавната телевизия на 20 март.

Три дни по-късно, обаче, когато в Instragram се появиха твърде компрометиращи съобщения, той се опита да ги омаловажи. "Кой може да критикува едно парти? Те не са знаели, че са заразени", каза Мадуро, на когото миналия месец бе повдигнато обвинение в САЩ за наркотрафик.

Независимо дали по многолюдните плажове на Маями по време на пролетната ваканция или на нелегални веселби в Испания и Италия през ранните дни на пандемията, младите и богатите си устройваха шумни забавления, които трудно можеха да бъдат разтурени (от властите).

В Латинска Америка, която е регионът с най-голямо неравенство в света, свикналите на луксозен живот елити са обвинявани за внасянето на вируса. В Мексико, например, близо 20 души се оказаха заразени след завръщане от ски ваканция във Вейл, Колорадо. Но последиците лягат на гърба на бедните, които нямат здравни застраховки и се мъчат да запазят неформалните си работни места.

Веселбите в Лос Рокес бяха организирани от няколко свързани с правителството бизнесмени, твърдят двама души, запознати със случилото се там. Те пожелаха анонимност поради страх от отмъщение.

Сред младите лудетини е бил Хесус Аморосо, син на главния антикорупционен чиновник в администрацията на Мадуро, който е в черния санкционен списък на САЩ. Двамата източници казаха, че венецуелски проститутки от Мадрид и Лондон са били докарани със самолет малко преди да бъдат прекратени полетите от Испания - една от най-тежко засегнатите от пандемията страни.

В една страна, затънала в мизерия, Лос Рокес е оазис за малцината, които могат да си го позволят. Сред тях са сътрудници и приближени на високопоставени официални лица, които идват с частни самолети на архипелага от малки островчета. Купоните там станаха особено популярни, след като Маями, Мадрид и Ню Йорк се оказаха недостъпни поради санкциите на САЩ за венецуелци със сметки в чуждестранни банки и невъзможността за полети дотам. Сред тези хора са синовете на Мадуро, твърдят двамата източници, макар че никой от тях не е присъствал на последния купон.

На тези купони се употребяват предизвикващи еуфория наркотици като 2С-В, известен като "розов кокаин" заради високата си цена и розова прахообразна субстанция, казаха двамата.

"Едно от момичетата е било заразено с вируса и никой не е знаел", твърди местен жител и купонджия в аудиопослание, изтекло в социалните мрежи.

Друг от присъстващите си спомня, че той и неговата приятелка се е наложило да бъдат спешно отведени от острова с висока температура. Според него шест души са дали положителен тест за вируса.

Партито е приключило конфузно: всички са били тестирани, а някои от тях от неудобство са закрили акаунтите си в социалните мрежи.

Миналата седмица полицията арестува няколко души, които са били в Лос Рокес, включително съдържателката на публичния дом за скъпи проститутки, след като шумен неколкодневен купон в луксозен апартамент в Каракас е бил разтурен. Полицаите намерили там пистолет, хапчета екстази и осем жени вероятно част от мрежа за проститутки, според полицейската сводка.

От 18-те арестувани за нарушаване на забраната на Мадуро за многолюдни събирания двама са дали положителна проба за коронавирус, съобщиха от полицията.

Хората в бедняшкия квартал Петаре на столицата Каракас все още негодуват заради скандала. Мигел Ренхифо, който кара мотоциклет-такси, каза, че е шокиран от съобщенията за купоните, които богатите си организират, докато страната е в карантина.

"Ние се чудим какво да ядем, а те купонясват, пият, свалят момичета, без да мислят за останалите, - каза 38-годишният мото-таксист. - А тук ние се борим да преживеем."

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На путкин дружката!!! Такива са си борещите се за равенство комунисти!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: