Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Поп фолк легенда: Георги Илиев ме замеряше с дъжд от пари, когато пеех
Автор: Екип Ruse24.bg 12:37 / 13.04.2020Коментари (0)1042
©
"Георги Илиев ме замеряше с дъжд от пари, когато пеех. После ги събираха с метла и лопата. Особено когато от САЩ се върнаха в родния Кюстендил негови близки приятели от детските години, които от десетки години живееха там. Вадеха банкнотите от куфари и ги мятаха във въздуха, а много хора ги събираха и ги тъпчеха по джобовете." Георги Илиев пръскал безчет пари в заведенията.

Това споделя фолклегендата Снежина. Заедно с колегата си в бранша Марко изпяват едни от май-легендарните чалга хитове през смутните мутренски времена на 90-те години. "

"Сексмашина", "Леле-мале", "Рибке, покажи се" и "Македонска мъка" са само част от кръшните ритми, които карат силните на деня и техните авери да купонясват до ранни зори в дискотеките, а парите да валят като из ведро.

"Жоро Илиев беше кум на сватбата на Анелия и Коко Динев. И там пях. На рождения ден на Жоро също. Бях в апогея на славата си. Качвах се на сцената за концерт, после се преобличах набързо и тичах към кръчмата или на частно парти. Не се спирах, бях ненаситна. Само хубави спомени имам от това добро старо време", разказва още изпълнителката, запазила множество спомени от размирните времена на прехода.

Блондинката се омъжва още на 17 години. Макар и непълнолетна, родителите й полагат подписите си и дават зелена светлина на щерка си. Избраникът не е случаен - това е борецът Иван Кудев. От него Снежина ражда две деца - син и дъщеря, които вече са големи.

"Беше борец и се състезаваше на различни турнири. Но се наложи да влезе в групировките, за да може да просперира. Реши го в момента, в който го натискаха да загуби умишлено от племенника на треньора. На него и други борчета им дадоха пари, пуснаха ги на улицата и стана страшно. Така мъжът ми отиде във ВИС и стана един от тях, а по този начин ме опознаха в обкръжението на групировката. Бях целуната от съдбата. Обожавах Васил Илиев, но с Георги спомените от всички купони са много по-пресни. Имах честта да бъда уважавана и като певица, и като една от тях", разказва още изпълнителката на култовия хит "Бате Жоре".

"Така Жоро, Васил и момчетата ме познаваха в тези размирни времена и нямаше нито проблеми, нито стрелби. Много съм пяла на Жоро и на неговите пажове, които се облагодетелстваха покрай него, а сега са живи и здрави, станаха бели якички и си кротуват", разказва още Снежина пред "България днес".

И до днес тя е признателна на Слави Трифонов, който в годините на прехода създава хитовия дует Марко и Снежина. Дългия продуцира първия албум на изпълнителите със своята компания БМК. Тъкмо от него се изстрелват най-големите хитове, които и до днес вдигат на крака по заведенията и млади, и стари. "Благодарение на Слави и БМК станахме Марко и Снежина.

Трифонов създаде имена в попфолка, които останаха в историята. Много от текстовете ни ги писахме с Годжи. Чувствах се като принцеса, когато той ми подаряваше букети за поредния хит или награда", казва в наши дни фолкпевицата. "Сексмашина", "Леле-мале" и другите хитове на изпълнителката са актуални и в наши дни. Млади и стари кършеха снага на тях в известна механа на метри от парламента. До 13 март, когато бе обявено извънредното положение заради коронавируса и заведението затвори врати засега.

"Български ритми звучаха и веселяха хората, но оттогава останах без работа. Заедно с колегите ми Миро, Рики и Лейди Елена от оркестър "Български ритми" подписахме документите за освобождаване и се прибрахме вкъщи под карантина. А едноименната механа толкова добре бе разработена. До полунощ пеехме естрадни песни, любими мелодии, а след полунощ започваше истинският купон с кръшни хора и кючеци", споделя още фолклегендата, надявайки се по-бързо да дойде 13 май и с премахването на извънредното положение отново да пее хитовите ритми в заведението.

Снежина всеки ден ходи до църквата в столичния квартал "Разсадника", където живее. Преди това слага маска и ръкавици, за да опази себе си и другите от евентуална зараза.

"Всеки понеделник посещавам и манастира "Свети Мина" в София. Светецът много ми е помагал, вярващ човек съм. Сега всичко е затворено, хората остават масово без работа. Миналата година се зарекох да работя на морето това лято. Така се мотивирах, а сега какво излезе", разказва още Снежина.

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мартенски музикални дни 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: