Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close
ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиГалерииЛичностиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Земеделски производител: Моля Ви, дайте ни шанс да оцелеем!
Автор: Пламена Николова 10:03 / 14.04.2020Коментари (14)333
© makfax
Илюстрация
Земеделски производител от Варна изпрати до Varna24.bg позицията си относно заповедта на здравния министър Кирил Ананиев да бъдат затворени пазарнти площадки до второ нареждане, като се даде шанс за работа на производителите да пласират продукцията си за няколко дни. Публикуваме коментара без редакторска намеса:

"Аз съм земеделски производител в сферата на производителите и заготвители на посевен и посадъчен материал! Предлагам произведената от мен и семейството ми продукция на територията на пазарите в Североизточна България и силно съм изненадан от решението на министъра на здравеопазването за затваряне на пазарите и обричането ни на глад. Принудени сме да търпим огромни загуби, които ще ни накарат да фалираме или ще ни доведат до просешка тояга!

Всичко това е заради наложените противоепидемични мерки от 13.03.2020г. и затварянето на градовете, тъй като ние сме също строго зависими от това или с две думи нашите клиенти няма как да отидат до имотите си и да засадят предлаганата от нас продукция.

Въпреки че работата ни намаля със 70% спрямо предходните години, ние продължихме да се борим за оцеляване и това се случва точно в разгара на нашият сезон, а сега след като бъдем затворени как се очаква ние да си продадем продукцията?

Нашето време вече минава и след като се благоволи да бъдат отворени пазарните площадки за нас вече ще е късно, хиляди дръвчета ще бъдат изхвърлени на боклука и ние ще претърпим огромни финансови загуби!

Това не е само за мен, това е за всички мои колеги и всички които работят на териториите на Пазарите в цялата страна, това са хиляди хора които остават на улицата, които живеят месец за месец!

Аз съм члена на Съюза на заготвителите и производители на посевен и посадъчен материал и смятам че тъй като ние няма да получим никаква помощ от държавата, поне да ни се даде възможност да можем да реализираме продукцията си, а не да бъдат облагодетелствани всички големи вериги магазини, където струпванията са много по-големи и опасността от коронавирус е много по-голяма, да не би там да е по-безопасно, не мисля че е!

Смятам че ще има голям отпор от страна на всички работещи и работодатели на пазарните площадки, защото аз като работодател съм принуден да освободя персонал защото не мога да си позволя да търпя загуби и да плащам заплата като нямам реализация на произведената си продукция!

Надявам се заповедта да бъде преосмислена и да бъдем оставени да работим в тези така или иначе много трудни дни за цялата държава. Ние сме също на първа линия в сферата на работещите сред хора, но искаме да можем да изхраним семействата си и да продължим бизнеса си, да го предадем на децата си... в този случай ние просто сме принудени да фалираме и да търсим работа. А къде да я търсим, като няма никъде работа, защото 70% от държавата е затворена и нищо не работи!

Уважаеми господа министри, г-н Премиер, моля оставете ни да оцелеем, ние искаме да работим, за да можем да оцелеем, а не да бъдем принудени да оставим бизнес изграден с години и рухнал за месеци!!!

Силно се надявам да бъдем чути, тъй като аз лично присъствах на затварянето на Кооперативния пазар във Варна на 12.04.2020г. Минавайки през територията на пазара видях призрачно място точно като във филм на ужасите, само че без руините!"

Пазарите ще бъдат отворени след Великден, ако противоепидемичните мерки продължат да се спазват. Това заяви пред журналисти вчера здравният министър Кирил Ананиев, който инспектира как се спазват ограниченията на столичния пазар "Димитър Петков": 

"Затова правим тези обиколки. Ако установим устойчивост на поведението и на търговци, и на купувачи, ще гледаме възможно най-бързо след Великден да отворим пазарите. Целта е да съхраним здравето на хората. Тоест трябва да се намери необходимият баланс и него го търсим в момента".

Ананиев заяви, че изискванията се спазват и в провинцията, където контролът по-лесно се прилага заради по-малкото клиенти. Министърът допълни, че постоянно се поддържа връзка и с най-големите търговски вериги:

"Разбрали сме се. Вътре, в самия магазин, самите търговски вериги организират спазването на изискванията, а навън вече с помощта и на органите на реда се спазва дистанция от метър и половина-два, без да има някакъв наплив". 

Работата на всички кооперативни пазари и цветни борси бе забранена в неделя, след като в събота бяха констатирани редица нарушения на противоепидемичните мерки. На тези обекти бе позволена работа от понеделник до сряда (16 април) включително, за да реализират продукцията си. От четвъртък пазарите трябва да бъдат затворени за неопределено време.
Още по темата: общо новини по темата: 4775
24.11.2020
24.11.2020
24.11.2020
24.11.2020
24.11.2020
24.11.2020