Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (2)
ќб€виха изисквани€та за безлихвени кредити за физически лица
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 21:44 / 14.04.2020 оментари (16)367
©
Ѕългарската банка за развитие (ЅЅ–) об€в€ва механизма, услови€та и реда за кредитиране на физическите лица по ѕрограмата за гарантиране на безлихвени кредити в помощ на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандеми€та от COVID-19.

ѕрограмата е една от кризисните мерки на българското правителство в защита на самоосигур€ващите се и наетите по трудово правоотношение лица в услови€ на извънредно положение. „рез не€ ще се подпомогнат засегнатите от икономическите последстви€ от пандеми€та физически лица, които тр€бва да отговар€т на следните услови€:

ќтносно лицата на трудов договор:

- ƒа са преустановили полагането на възмезден труд за работодател€ си и да са в неплатен отпуск като следствие от пандеми€та;

- ƒа са страна по трудово правоотношение в последните 6 месеца преди излизането в неплатен отпуск;

- ƒа не получават възнаграждение по други трудови правоотношени€;

- ƒа имат отработени поне пет работни дни в месец март, ако това е месецът, в който са пуснати в неплатен отпуск.

ќтносно самоосигур€ващите се лица:

- ƒа са прекъснали дейността, ко€то извършват като самоосигур€ващи се лица и/или търп€т поне 20% спад в доходите си за първото тримесечие на 2020 г., сравнено с доходите през първото тримесечие на 2019 г., като резултат от пандеми€та;

- ƒа не получават възнаграждение по други правоотношени€

 андидатите тр€бва да са с платени осигурителни вноски и да могат да възобнов€т упражн€ването на сво€та дейност (ще се върнат на същата работа) след прекрат€ване на неплатени€ отпуск.

ћаксимално заеманата сума е 4 500 лева, теглена наведнъж или на три транша от по 1 500 лева. ѕри първоначално разрешен по-малък размер на кредита той може да се анексира впоследствие с цел достигане на сумата от 4 500 лева

 редитите са безлихвени (редовни€т лихвен процент по т€х е 0%), като кредитополучателите не дължат такси, комисиони и неустойки.  андидатите не осигур€ват обезпечени€ като условие за отпускането на заема.
ќще по темата: общо новини по темата: 3689
21.09.2020
21.09.2020
21.09.2020
21.09.2020
21.09.2020
21.09.2020
предишна страница [ 1/615 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ƒа си на посто€нен трудове договор, превод на заплата чисто кредитно досие. рЯШБрЯШБрЯШБрЯШБрЯШБрЯШБрЯШВрЯШВрЯШВрЯТЙ
0
 
 
≈динствената държава, ко€то вместо помощи, отпуска креди и то със специални изисквани€ :) ’айде, радвате се, че ви сравн€ват със другите големи държави по взети мерки, как първи сме били взели тези строги мерки, разбираш ли. ј какво дадохте на всички безработни? ¬исене на опашки пред борсата, кредити и еднократна помощ 375 лева, ко€то има такива изисквани€, че не знам какъв процент от народа ще € получи. ’айде живи и здрави, обирджии. ѕ—: а за тези, които си позвол€т да вземат кредит, ще бъдат назад хем със заплати, хем със кредит и после 1,2 години н€ма да могат да си стъп€т на краката, благодарение на нашите "високи" заплати.
0
 
 
“ака е тези 75 милиона тр€бва да се умножават
0
 
 
ѕърво захранват колекторски фирми а с милиони а после отпускат по н€ко€ кинта на хората уникално просто !!!!
0
 
 
”никална истори€. ѕълна подигравка с народа.
0
 
 
“о много хора са в цкр та едвали ще им дадат
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
ќб€виха състава, с който Ѕългари€ ще участва на турнир в ’ървати€
Ћюбопитен трансфер в Ћевски
√ригор ƒимитров приключи ћастърса в –им
ѕозабравени€т Ѕожигол избухна с ново видео, захапа  амбуров на любовни€ фронт
√ригор ƒимитров на четвъртфинал в –им след обрат срещу тийнейджър
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: