Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тръмп: СЗО се провали, спирам им парите
Автор: Екип Ruse24.bg 09:27 / 15.04.2020Коментари (38)893
©
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че спира вноските на страната към Световната здравна организация, заради "многото допуснати грешки" по време на пандемията от коронавирус.

"Днес давам инструкции на администрацията си да спре финансирането на Световната здравна организация, докато се извърши оценка на лошото й управление и покриването на информация, свързана с разпространението на коронавируса. Загрижени сме дали по време на пандемията щедростта на САЩ е използвана по възможно най-добрия начин. Истината е, че СЗО се провали в това да събира, проверява и споделя информация по прозрачен и навременен начин", заяви американският президент на пресконференция в Белия дом.

Той изтъкна и като причина и разликата от 10 пъти в осигуреното за организацията финансиране от страна на Съединените щати в размер на 400 милиона долара спрямо Китай. Той настоя на СЗО да бъде потърсена отговорност за "провалите в реакцията на кризата".

"Вижте останалата част от света, части от Европа, други нации, които последваха насоките на СЗО и оставиха границите си отворени за Китай и пандемията по света се усили. Ще продължим да работим със СЗО, за да установим дали ще приложи значими реформи, но засега ще работим с други страни", каза още Тръмп.

Същевременно Русия обяви най-голямото до момента нарастване на случаите в страната - 2774 за 24 часа. Над половината от тези случаи са в Москва, където за 24 часа починаха 11 души. Сред новите заразени са и 34 души от балета на Болшой театър.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
И това го казва човек,който пак,за четвърти път,е на ръба да обяви фалит и иска отсрочка на заемите си!
+1
 
 
Както се казва "на крива ракета и космоса и крив" ("на крив к*р и п*тк**а му крива"). СЗО може само да събира информация, да издава препоръки и съвети и толкова. СЗО няма правомощията да налага карантина на държави, да спира полети и т.н. Още края на януари и на няколко пъти през февруари шефа на организацията публично предупреди че Covid-19 е опасен вирус представляващ сериозна заплаха (публикациите с датата на публикуване са достъпни в пространството и всеки може да ги види), но нито една държава не предприе мерки. Седмици след като Ухан бе поставен под карантина например на главната в Пловдив аз лично се разминах с тумби от китайски туристи. Още януари месец световната общност трябваше да постави Китай под карантина - да спре целия пътнико-поток от и към Китай. Още тогава трябваше да се ограничи свободното движение на хората в световен план. Но по онава време за такива мерки никой не искаше и да си помисли. По ирония на съдбата най-много пострадаха точно тези държави, които в началото се присмяха на заплахата. Спомням си репортажи по някоя телевизия показващи карнавали в Италия след като бяха засякани първите случай там. В същия този репортаж един възрастен италиянец с чаша вино в ръка говореше как коронавируса няма да прекъсне дълголетната традиция на въпросния карнавал и няма да изплаши празнуващите. И сега какво стана? Тръмп и Борис Джонсън дълго отказваха да въведат мерки за физическа дистанция..... и........?
-1
 
 
Ако Тръмп спре кранчето ще е фалит за СЗО.Никой не иска да налива пари в нищото.Къде е СЗО в Италия,Испания,Англия.
+3
 
 
Най-жалкия президент на тази велика страна в живота ми. Пред него Буш младши е гений. Този е най-големия нещастник ходил по улиците на Ню Йорк. Абсурдно е че селяците на Америка гласуваха за Ню Йоркчанин и то най-пагубния за нацията. Дано това поне погуби Републиканската партия.
+2
 
 
Не е ли време целият свят да спре кранчето, към този самозабравил се психопат в термална фаза ?!?!
+3
 
 
Палячо. Още си мисли, че е в риалити шоу.
+4
 
 
Слушах го на живо, цялата му реч се събира в едно изречение "не съм аз виновен ей тоя е..." Най-жалкият президент на света, да не говорим за великата държава САЩ, падение!
Aнонимен
на 15.04.2020 г.
0
 
 
няма как да очаквате това нещо ръководено от индиец да работи!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: