Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тръмп хвърли вината върху медиите: Те задават враждебни въпроси, а после отказват да съобщят истинските факти!
Автор: Екип Ruse24.bg 11:41 / 27.04.2020Коментари (0)960
©
Мерилендският губернатор Лари Хоган заяви в неделя, че "не може наистина да обясни" публичното изказване на президента Доналд Тръмп миналата седмица относно използването на дезинфектанти като средство за лечение на COVID-19, но той посъветва президента да се увери, че неговите пресконференции за коронавируса са "базиран на факти." 

Хоган, републиканец и председател на Националната асоциация на управителите, заяви в ефира на "Тази седмица" на ABC News, че от началото на епидемията е важно служителите да съобщават "много ясно фактите, защото хората слушат тези пресконференции". 

"Те слушат, когато губернаторът провежда пресконференция, и със сигурност обръщат внимание, когато президентът на Съединените щати стои там, давайки пресконференция за нещо толкова сериозно като тази световна пандемия", каза Хоган. "И мисля, че когато дезинформацията излезе или просто кажете нещо, което се появи в главата ви, се изпраща погрешно съобщение." 

В четвъртък Тръмп покани Бил Брайън, заместник-секретар на науката и технологиите в Министерството на вътрешната сигурност, да информира репортерите на Белия дом за проучване, което установи, че коронавирусът не оцелява дълго, когато е изложен на слънчева светлина или дезинфектанти. След презентацията Тръмп обмисли възможността за инжектиране на дезинфектанти или ултравиолетова светлина в човешкото тяло, за да убие вируса. 

Идеята предизвика тревога от здравните експерти и куп подигравки в социалните медии. Производителите на дезинфектанти Clorox и Lysol издадоха изявления, напомнящи на хората, че е опасно да поглъщат подобни продукти. 

Хоган каза, че след забележките на Тръмп, в Мериленд стотици обаждания се получават в спешната гореща телефонна линия в местния здравен отдел,и хората питат дали е правилно да приемат, поглъщат или да си инжектират Clorox или продукти за почистване на алкохол - дали това ще им помогне да се преборят с вируса. Затова трябваше да бъде изнесено това предупреждение, за да се уверим, че хората не правят нещо подобно, което всъщност би било много опасно и дори смъртоносно. " 

Хоган посъветва Тръмп да се "увери, че тези пресконференции са базирани на факти".

В петък Тръмп каза, "Разбира се, хората не трябва да поглъщат почистващи продукти. Той допълни още, че забележките му са били "много саркастичен" въпрос към репортер".  

Координаторът на Коронавируса на Белия дом Дебора Биркс заяви, че Тръмп усвоява нова информация за коронавируса пред публика на живо. Прессекретарят на Белия дом Кейли МакЕнани заяви, че информационните медии "безотговорно" взеха забележките на Тръмп "извън контекста", въпреки че нередактираният обмен беше широко разпространен в социалните медии и често се възпроизвеждаше в новините по медиите.

На брифинга Биркс каза, че ултравиолетовата светлина и дезинфектантите не са ефикасно лечение на коронавир. В неделя тя сподели пред Си Ен Ен: "Когато той се обърна към мен, дадох си ясна сметка и той разбра, че това не е лечение“. 

Тя каза, че Тръмп "води диалог между учения от DHS и него самия". 

На въпроса дали я притеснява да се справи с потенциалните опасности, породени от коментарите на президента, Биркс отговори: "Е, мисля, че ме притеснява, че това все още е в цикъла на новините. "

"Мисля, че съм дала да се разбере, че това е размишление", каза Биркс. "Но искам да продължим, за да можем да получим информация до американския народ, която може да им помогне да се защитят един друг." 

Преди спекулациите за светлината и дезинфектанта, Тръмп бе критикуван, че посочва антимааринийя медикамент хидроксихлорохин като "действащ" при лечение на пациенти с COVID-19 преди завършването на клиничните изпитвания."

В петък Администрацията по храните и лекарствата издаде изявление, в което се казва, че "Хидроксихлорохинът и хлорохинът не са доказани като безопасни и ефективни за лечение или профилактика на COVID-19". Той предупреди употребата им "извън болничната обстановка или клинично изпитване поражда риск от проблеми със сърцето". 

"Каква е целта да се провеждат конференции за новини от Белия дом, когато медиите не задават нищо друго, освен враждебни въпроси, и след това отказват да съобщят точно истината или фактите", пише той. "Те получават рекордни рейтинги, а американците не получават нищо друго освен фалшиви новини. Не си струва времето и усилията!" 

На въпроса на CBS News '' Face the Nation '' дали смята, че Тръмп трябва да спре да провежда брифингите поради заплахата, породена от дезинформация, Хоган отговори: "Важно е провеждането на брифинги за информиране на обществото за случващото се.

Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: