Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (1) | ¬чера (2)
»звънредно из€вление на президента –умен –адев!
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 17:20 / 27.04.2020 оментари (39)219
©
ѕозици€ на държавни€ глава –умен –адев:†

 ризата с коронавируса вече предизвиква тежки социално-икономически последици. «а да ограничат т€хното задълбочаване, европейските страни прилагат широк набор от мерки с €сното съзнание, че от т€хната структура, обхват и бързина на прилагане зависи благосъсто€нието и прогреса на наци€та.

ћесец и половина след въвеждане на извънредното положение, българското правителство все още не предлага €сна и убедителна програма за навременна, достъпна и безвъзмездна помощ. ¬ същото време, за преодол€ване на кризата се задел€т все повече публични средства, предстои тегленето на колосален заем. — въвеждането на извънредното положение, изпълнителната власт получи изключителни правомощи€ да се разпорежда безконтролно с този ресурс. Ќе тр€бва да забрав€ме обаче, че тези средства тр€бва да се заработват и изплащат от българските граждани и бизнес.

«атова следва да има €сни механизми за прозрачност, отчетност, ефикасно и отговорно използване на обществените средства.

Ќеобходимо е да се въведе публичен регистър за отчитане на харчените средства в борбата с коронавируса при регул€рна актуализаци€ на разходите, критериите за одобр€ване и източниците на финансиране.

—ледва да се забрани държавна финансова помощ за офшорни фирми и за такива, които имат дъщерни дружества, регистрирани в офшорни зони. ѕодобни ограничени€ вече има в н€кои държави от ≈—, а в други въвеждането им е на дневен ред.

 райно време е да се преразгледат дългосрочните проекти с осигурен финансов ресурс за години напред. ƒа се задел€т необходимите финанси, така че да не спира работата по т€х през насто€щата година. ќстанали€т финансов ресурс да се насочи за преодол€ване на социалната и икономическа криза.  акъв е смисълът милиарди да сто€т замразени с хоризонт следващите 3-4 и повече години, а в това време да теглим нови заеми с лихва?
ќще по темата: общо новини по темата: 2574
27.05.2020
27.05.2020
27.05.2020
27.05.2020
27.05.2020
27.05.2020
предишна страница [ 1/429 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
“ам където свършват уставите, започват ¬¬—.
0
 
 
мълчи, мълчи па излезне и се изсере на мегдана
-1
 
 
ћнозина сигурно пак ще му се посме€т...дано да им е смешно и след 2-3 месеца, а най-смешно да им е през предсто€щата зима...л€тото бързо ще мине...гол€м " —ћя’ " ще настане...
+1
 
 
«а ц€лото извънредно положение се изказа точно три пъти и то с цел да критикува! ак е възможно в такава ситуаци€ да се държат така не разбирам,като сърдити старчета!!!Ѕезобразие и беьочливост!!!рЯШ°рЯШ°рЯШ°јми предложи нещо умно и съществено!!!!
на 27.04.2020 г.
0
 
 
√ерберските тролчета като вид€т –адев и им се изприщва езика да го плю€т.јма не разсъждават върху конкретните му слова и послани€, а се упражн€ват върху махленски лафове от рода на "...јз ако такова,щ€х да такова...".  ажете с какво не сте съгласни от послани€та му.»скате да се краде безотчетно ли,да теглим милиарди, които ще плащаме ние, а ще ги "усво€ват" незнайни "фаворити" ,които после за назидание ще бъдат изпратени като посланници,каквата е практиката на тиквата. —помн€те ли се,че за един милиард който Ѕ—ѕ искаше да тегли в последни€т си мандат тиквата и √≈–Ѕ напуснаха парламента. “о бива къса памет,ама чак пък деменци€....
+1
 
 
„овекът Ќищо, пак ли се е по€вил? «ащо още не е дал отчет за екскурзиите си, както и за тоалетите на ƒеса? явно е олигофрен, който както винаги не знае зашо се е по€вил.
+3
 
 
“ози вече никой не го взема на сериозно.
+2
 
 
Ќе знам дали ще доживе€ да вид€ нормална опозици€ в та€ държава! ƒокато плюнки като то€ и нинова са единствената алтернатива, √≈–Ѕ ще управл€ва и все повече ще забрав€т че тр€бва да вършат и н€кава смислена работа а ти€ ще си ла€т гладни отстрани.
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
Ѕългарски€т футбол се завръща в родни€ ефир с мач на ƒунав
ƒунав играе срещу Ћудогорец и „ерно море преди рестарта на сезона
√ришо, Ќоле, “ийм и «верев заедно на турнири близо до Ѕългари€
ƒортмунд - Ѕайерн и още много мачове в родни€ ефир, вижте точната програма
ћениджърът на  обрата: »скат да издо€т кравата ƒжошуа, но ние им поставихме ултиматум
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: