Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Корейски сайт обвини водещите на "Като две капки вода" в расизъм
Автор: Екип Ruse24.bg 12:56 / 30.04.2020Коментари (0)1762
©
Българското телевизионно предаване "Като две капки вода“ получи остри критики от няколко чуждестранни онлайн медии след представянето на певицата Дара в образа на Пак Джи Мин, по-известен като Джимин от корейската момчешка група BTS. Причината не е в изпълнението на младата изпълнителка, а в скеча на двамата водещи Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека. Това пише сайтът koreaboo.com, цитирани от "24 часа" В него е уточнено, че водещите правят неподходящи коментари, които могат да се сметнат за расистки и обиждат не само BTS, но и корейската култура.

След представянето на Дара двамата се появиха на сцената облечени като лидера на Северна Корея, носейки перуки с неговата прическа. "Ние сме другарите Ким Чен Зуй и Ким Ит Ър“, с тези думи се представиха. Скечът продължи с коментари, че хората на сцената не са ходили в казармата заради цветните си коси, които наподобяват "изгрева на слънцето“.

След това започват да маршируват. Според сайта по този начин се внушава, че южнокорейците са женствени. Освен това по едно време Рачков казва: "Не виждам, защото съм с дръпнати очи“. Макар че това е част от скеча, сайтът уточява, че подобен коментар може да се възприеме като обида към азиатците. Освен това K-Pop стилът е много популярен в Корея и е част от културата на хората там, а не е причина за саркастични подмятания. Не на последно място е споменат коментарът на Хилда Казасян, която казва, че мислила образа на Дара за момиче.

Сайтът посочва, че това не е първият път, в който шоуто залита към расистки препратки. Като пример е дадено преобразяването на един от участниците в Psy преди няколко години. Сайтът пише, че тогава двамата водещи се пошегували как студиото им е подобно на Северна Корея – не могат да го напускат, и показали снимка на продуцента Магърдич Халваджиян като Ким Чен-Ун.

Това не е първият случай в световен мащаб, когато споменаването на бандата BTS кара хората да видят расистки препратки в някое предаване. В началото на 2019 г. в това беше обвинена водещата на гръцкото предаване Eutixeite Катерина Кейнурио. Тогава заедно с гостите си коментира списъка на 100-те най-красиви лица. Тя и останалите в студиото правили коментари като: "Това мъж ли е?“ и "Не мога да повярвам, че има жени, които са гласували това нещо да бъде под номер 5 в класацията“. Кейнурио се извини публично малко след излъчването на предаването в ефир.

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: