Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов към Макрон: Разчитаме на подкрепата Ви за ERM II и днес
Автор: Екип Ruse24.bg 13:38 / 30.04.2020Коментари (0)1100
©
"Коронавирусът промени живота ни и изцяло пренареди дневния ред на ЕС. Защитата на живота на гражданите в момента е основен приоритет. В тези кризисни времена е от огромно значение да се възползваме от всички инструменти, с които разполагаме в рамките на ЕС, за да успеем в битката срещу COVID-19". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на телефонния разговор, който проведе с президента на Френската република Еманюел Макрон. Двамата лидери обсъдиха актуалните данни за разпространението на коронавируса и мерките, доказали ефективност при ограничаване на заболяването.

"Справянето с такова безпрецедентно предизвикателство на равнище ЕС е невъзможно без координиран подход на съвместните мерки за смекчаване на социално-икономическите последици от кризата", изтъкна премиерът Борисов. Той бе категоричен пред френския президент, че днес, повече от всякога е необходимо единство и отстояване на принципа на европейската солидарност в името на възстановяването на нормалния начин на живот на гражданите на ЕС.

Българският министър-председател отбеляза, че и във времето на извънредните мерки на националните държави, България остава ангажирана с опазването на върховенството на закона, принципите на демокрацията и правата на човека.

Премиерът Бойко Борисов посочи още, че страната ни ще участва в Международната виртуална донорска конференция на 4 май, организирана по инициатива на председателя на Европейската комисия, чиято цел е да се осигури финансиране за борбата с пандемията. В този контекст България обмисля поемането на финансов ангажимент.

Премиерът Борисов запозна френския президент Макрон с действията на правителството и индустрията за реорганизиране на българската икономика в условията на пандемия от COVID-19. Министър-председателят посочи, че текстилният бранш у нас от месец март произвежда предпазни облекла, шлемове и очила за нуждите на българските лекари, сестри, санитари, лаборанти и за всички служители, пряко участващи в борбата с коронавируса.

Такива мостри на защитни облекла и маски вече са изпратени в Париж и страната ни е в готовност да съдейства и помогне с количества.

В хода на разговора президентът Макрон приветства навременните мерки, наложени от българското правителство срещу COVID-19, както и постигнатата реорганизация в индустрията. А премиерът Борисов пожела успех на учените от институт в Монпелие, стартирали клинично изследване с определено лекарство дали то може да се прилага ефективно при пациенти, заболели от COVID-19.

"Ако в тази сфера обединим усилия, ще можем да получим резултати по-бързо", подчерта премиерът Борисов пред Макрон.

В рамките на телефония разговор премиерът Борисов изрази благодарност, че още през 2018 г. по време на Българското председателство на Съвета на ЕС президентът Макрон подкрепи идеята България да се придвижи към чакалнята на Еврозоната. "Разчитаме на подкрепата Ви за ERM II и днес, след като сме подали официално документи към ЕЦБ", каза още министър-председателят.

Друг акцент в разговора бяха отличните двустранни отношения, основани на взаимно доверие и разбирателство. "Франция е стратегически партньор и съюзник на България. Продължаваме да развиваме активния диалог и сътрудничеството ни във всички сфери от взаимен интерес в двустранен план, както и в рамките на ЕС и НАТО", заяви премиерът Бойко Борисов. През миналата година бе отбелязана 140-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Франция.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мартенски музикални дни 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: