Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Как ще изглежда пътуването ни след края на пандемията?
Автор: Екип Ruse24.bg 09:26 / 04.05.2020Коментари (0)1041
©
Може би няма човек, който да не си задава въпроса, кога отново ще тръгнем на път. Но едва ли пътуването по света ще е същото, както преди. Навярно шезлонгите ни на морето ще са разделени с пелексиглас, а още преди да стигнем до там, на летището ще ни бъде направен кръвен тест и ще бъдем напръскани с дезинфектант. Може би ви звучи крайно, но това са истински мерки, които туристическите фирми са готови да приемат, за да ви накарат да се чувствате в безопасност в света след COVID-19. 

Все още е трудно да се каже с точност кога ще започнем да пътуваме отново - Аржентина е забранила международните полети до септември, а Борис Джонсън предупреди британците, че не бива да си резервират почивки на морето това лято.

И все пак, ето как ще се промени начинът ни на пътуване след пандемията:

Летището

Много летища вече са въвели мерки за справяне със заразата, като те се подчиняват на препоръките от правителството - разстояние между пътниците, което е поне два метра, освен ако не става дума за членовете на едно семейство, както и дезинфектанти за ръце, разположени навсякъде из сградата. В САЩ хората на летищата трябва да си мият ръцете в продължение на 20 секунди преди и след проверката за сигурност.

На летищата в Хонконг пък има машини, които пръскат цялото тяло на пътниците с дезинфектант, който убива бактериите и вирусите за 40 секунди. То, също така, изпитва роботи, които чистят коридорите с ултравиолетова светлина, която убива COVID-19. Естествено, на повечето летища присъства и най-простата мярка - плакати, които показват нужните предпазни мерки, както и начинът, по който да се движат из сградата.

Още в началото на кризата се въведоха термо камери, които да засичат температурата на пътниците, ала според много експерти, те нямат ефект, тъй като повечето хора карат вируса без симптоми, пишат от BBC. Някои авиокомпании стигат и по-далеч - Emirates, предлагат бърз кръвен тест на летището в Дубай, който може да е готов до 10 мин. От днес пътниците във Виена също предлагат подобна услуга, за да се избегне 14-дневната карантина. Техният тест обаче е PCR и отнема няколко часа. Цената му е 190 евро.

Новите мерки ще доведат и до неудобство - навярно времето, което ще ни отнеме за да преминем през проверката, ще се увеличи.

В самолета

За жалост ще трябва да забравим за красивите усмивки на стюардите, тъй като няма да ги виждаме заради предпазните маски, които те ще са задължени да носят. Всички пътници също ще носят маски, а преди полета, авиокомпанията ще се е погрижила всички седалки да са стриктно дезинфекцирани. И тук има крайни мерки - авиолиниите в Корея обмислят екипите им да са в защитни костюми.

Една от общите мерки, които се предвиждат, е авиокомпаниите да не продават всички седалки в самолета. Но според много експерти, това ще доведе до покачване на цените и ще ни върне във времената, в които полет от Париж  до Ница за 1000 евро, информира "Dnes.bg".

Когато пристигнете на желаната дестинация

Сигурно си мечтаете за почивка на някой италиански плаж. Е, тогава се прегответе да се лутате из прегради от плексиглас, докато търсите подходящата сянка. Италианското правителство вече дори е направило скици на тази идея и я обмисля наистина сериозно. Хотелите пък може да отворят, но без да допускат хора до басейните си или спа центровете си. Ресторантите също търсят начин да посрещнат туристи, разполагайки масите си на по-голямо разстояние.

Португалската верига хотели, Vila Gale, заяви, че се е "запасила със средства за дезинфекция на ръцете" и "съставя ала карт менюта за да заменибюфетите". Николаос Сипсас, професор по медицина в Атина, е съгласен, че храненето на шведска маса е изложено на риск, заедно с общото ползване на басейни, барове и плажове.

"Според мен гръцките плажове ще са слабо населени или с други думи - ще има къпещи се, но те няма да са близо един до друг. Няма да видим феномена на организираните плажове с кърпи непосредствено един до друг", казва той. Други страни предвиждат "туристически коридори", за държавите, които са най-малко засегнати от COVID-19. Така Хърватия предвижда специален достъп за туристите от Чехия и Словакия до плажовете.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: