Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Йоана Буковска също проплака от безпаричие в кризата, поде кавга с феновете
Автор: Екип Ruse24.bg 12:34 / 04.05.2020Коментари (2)1006
©
Актрисата Йоана Буковска е сред най-недоволните артисти от предприетите мерки покрай извънредното положение у нас, засягащи театралния сезон. Звездата от "Дунав мост" изгоря с няколко дати за премиери на спектакъла си "Променяне", а приходите, които е загубила е от тях, я вкараха в полемика с нейни почитатели и последователи в социалните мрежи.

Още на 8 март, когато официално театрите и кината затвориха врати в България, Буковска съобщи, че вече се води безработна. "Не бях планирала да ме засилят в неплатен отпуск в силата на театралния сезон, защото тези представления, които се свалят сега, никой няма да ни ги обезпечи като финансови загуби, за всички, които играят на свободна практика, за да си осигурят парите за месеца, да си платят сметките…", изригна Буковска. Нейни фенове я апострофираха с тезата, че безработен актьор няма, защото, когато сцената е затворена, имало снимачна площадка. Това твърдение още повече вбеси гневната Йоана, която отговори: "Нещата в киното са още по-бавни, непредвидими и несигурни, отколкото в театъра. Представлението е това, което храни актьора, а не киното."

Други нейни интернет приятели пък си позволиха да я разкритикуват, че мисли за финансовите загуби вместо за здравето на възрастните си роднини. "Майка ми, баба ми и дядо ми са покойници, така че съм загрижена, че държавата не се интересува как да се грижа и обезпечавам децата си, а съм възмутена, че както винаги всичко е урбулешката – спонтанно решение от страна на властимащите, без измислянето на ясна концепция за систематизация и постепенно предприемане на осмислени стъпки в създаващата се ситуация на извънредни мерки в държавата. Не виждам грижа и отговорност за цялото и работещо население, което с труда си подпомага икономическото и социалното оцеляване на България…", написа актрисата. Поредният ѝ отговор отново не бе приет добре от аудиторията ѝ, която я обвини в прекалено драматизиране на обстоятелствата и ѝ напомни, че актьорите по цял свят са в същата ситуация.

"Кое е точно драматизирането?! Нямам представления – тази седмица само ми отпадат 5 спектакъла, а аз само когато играя, получавам пари, защото не съм щатна актриса на заплата...! Държавата ме постави в позиция да не си изкарам парите за неопределен период от време, но няма да поеме сметките на къщата и семейството ми в края на месеца! Нали?! Или и това е преувеличено според вас? Защото и актрисите от такъв ранг не са добре дошли без пари, когато става въпрос за плащане на сметки и пазаруване, нали? Или и това е преувеличено?", изригна бясната Йоана.

Тя не остана безмълвна и пред решението на Министерството на културата да бъдат изплатени по 3 минимални заплати на артисти в свободния сектор. "А за компенсации не разчитайте, освен ако не работите на заплата – частниците в изкуството винаги си берат гайлето сами, особено в България", написа Буковска.

Нейният колега Христо Шопов също не остана очарован от идеята. С присъщата му ирония той коментира във фейсбук профила си: "Значи толкова съм доволен от взетите мерки за подпомагане на Свободните Артисти, че съм готов да платя глобата за тютюнопушене на министъра."

Асен Блатечки, въпреки многото ангажименти и работа като на конвейер, заяви, че може да се наложи да смени актьорската професия, ако извънредното положение се удължи с още два или три месеца. "На този етап не знам с какво друго бих могъл да се занимавам, но ако се наложи, ще го мисля", призна актьорът от "Ягодова луна".

Актрисата Ирен Кривошиева, която също е в театрална пауза, има школа за актьорско майсторство за деца и в момента преподава онлайн. "Сега родителите плащат много по-ниска цена за тази школа, но не знам докога ще са в състояние да плащат. Това съвсем не е достатъчно, но е някаква частица. Невъзможно е в този период човек да се справи с ежедневието си, особено ако има да изплаща кредити." Ирен също кандидатства в програмата за подпомагане на свободни артисти към фонд "Култура". "Тези три минимални заплати не са достатъчни. А попълването на документите е истинско ходене по мъките", смята тя.

В типичния си саркастичен стил пък се изказа във фейсбук преди дни Михаил Билалов, който също е на свободна практика. Постът му бе посветен на затварянето и отварянето на София и необходимостта от декларация от работодател, за да се преминат КПП-тата. "Днес в Бургас отново се ангажирах на работа при себе си. Който работи в София и като работодател, трябва да осигури транспорта до работното си място. Доста закъснявам, защото се чакам вече от 1 час. Обадих си се, за да се предупредя, но отсреща много се ядосаха. Май ще се уволняваме… Полицаите твърдят, че съм минал оттук преди 2 минути със същата декларация. Как да им обясня, че като всеки работодател влизам по-рано от служителите си в офиса. От Раднево и Курило потвърдиха, че все още не сме ги контактували", написа Билалов и даде да се разбере, че извънредното положение може да не се отрази добре в психичен смисъл.

Още куп родни звезди от сцената и екрана коментират с тревога ситуацията помежду си, макар още да не дават гласност на страховете си в социалната мрежа от чисто неудобство. Те са притеснени, че са пред фалит, и признават, че най-много ги гнети неизвестността. "Не му се вижда краят, а театрите едва ли ще отворят скоро. Същото важи и за снимки", казват те, цитирани от "Ретро".

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.05.2020 г.
+1
 
 
То пък едни артисти... Звездата от "Дунав мост" преди 30 години се съблече гола и стана "звездна актриса"... тц тц тц
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мартенски музикални дни 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: