Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Дудев и Искренов на победа от финал в плейоф от баскетболната е-лига
Автор: Стойчо Генов 16:03 / 08.05.2020Коментари (0)1528
©
Милен Дудев и Ерик Искренов са на път да си осигурят нов сблъсък в БФБ е-баскет лигата. Двамата завършиха съответно втори и трети в Дивизия 15 в груповата фаза, като мачът между тях бе един от най-интригуващите в този етап.

Двамата записаха първи победи във втората фаза на плейофите. С "Левски Лукойл“ младежкият национал Искренов победи "Политехника“ със 112:80 и продължава без загуба в надпреварата вече 18 мача. Дудев пък се пребори със своя "Рилски спортист“ с "Шампион 2006“ на Филип Берг след 103:93. Берг също бе в завързаната Дивизия 15, като зае второто място.

В Плейоф В се стигна до очаквания сблъсък между Йордан Минчев от "Левски Лукойл“ и Александър Матушев от "Ямбол“. Минчев спечели втори успех в плейофите с 92:83 срещу БУБА Баскетбол и завърши серията с 2-1 победи (загуби мач номер 2 със 101:104).

Първа загуба от 18 мача записа националът на България от тима до 16-годишна възраст Цветомир Бонев. Талантът от "Черно море Тича“ отстъпи пред тим на фен на "Левски Лукойл“ със 118:129. В долната част на схемата пък с интерес се чака сблъсък между други двама професионални баскетболисти – Ясен Милов от "Спортни таланти“, играещ с "А1 Академик“ (София) и Даниел Запрянов от "Славия“.

До тази фаза се добраха и Марин Маринов от "Балкан“, Димитър Генов от ЦСКА, Мартин Маринов от "Спартак“ (Плевен), Георги Адирков от "Рилски спортист“-2 и претърпелият очакваната операция на рамото черногорски център на "Балкан“ Михайло Секулович.

Вече на победа от Финал в Плейоф F е юношеският национал Дамян Минков. При още един успех над "Атлетик“ русенецът, който играе с "А1 Академик“ (София) ще се изправи срещу Александър Гавалюгов от "Балкан“. Гардът на "зелените“ се разправи със Стоян Кайнаров от "Шампион 2006“ с 2-0 победи и вече чака своя съперник. На една победа от финал в Плейофната си серия е и Костадин Лазаров от "Ямбол“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: