Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Първият в света карнавал по време на епидемията ще е у нас, "разхождат генерала" да следи за мерките!
Автор: Екип Ruse24.bg 16:46 / 08.05.2020Коментари (5)1425
Първият в света карнавал в изолация ще е в България! Това съобщиха организаторите. И добавиха: "Къде, ако не в Габрово? Кога, ако не сега? Най-старият и пищен карнавал в България не се страхува от някакъв си чуждоземен вирус и не смята да пази тишина. Дори напротив - ще направи прецедент в модерната история - карнавал по време на изолация!

Всяка година през месец май Габрово защитава правото си да бъде столица на хумора и един от най-атрактивните световни фестивални градове. Шествието му се слави със своите няколкометрови уникални макети, които изобразяват или осмиват популярни личности от шоубизнеса, политиката, герои от книги и филми. Тази година традиционното шествие с около 90 карнавални картини, около 40 макета и над 2500 участници няма да се състои, но изобретателните габровци намират начин да се забавляват и заразяват с настроение далеч извън пределите на града.

Маскирани и нагласени като за истински маскен бал, габровци ще демонстрират карнавално настроение от тераси, балкони, прозорци и дворове. Тази година те са и така добри да споделят еуфорията чрез ексклузивно стрийминг студио със звездни гости и хумористична програма.

На 16 май от 19:00 часа в три лъча по улиците на града ще тръгнат и три платформи с макети. А един образ със сигурност ще се отличи сред гигантските герои – този на генерал Мутафчийски. Организаторите обещават да го разходят из града, за да види как се спазват мерките за борба с Covid-19.

"Covid-19 ни изправи пред много предизвикателства, коментира ситуацията кметът на града Таня Христова, но има нещо общо, което можем да наблюдаваме в целия свят – стремежа да живеем по нормалния си начин и да не се даваме. Да се надсмеем на ситуацията, дори и през сълзи понякога. Хуморът винаги е бил начин да намалиш напрежението, появява се и в най-трудните времена и по най-тежките теми.

Това е мотивацията ни да не се отказваме от карнавала. Да, няма да има пищността, на която сме свикнали. В момента не е разумно нито да се събираме, нито да харчим много средства - в бюджета на общината се появиха разходи и социални услуги, за които въобще не сме подозирали, част от предвидените приходи няма да постъпят също. Но все пак можем да отделим малко, за да запазим своя свят и да бъдем себе си – оптимисти с неподражаемо чувство за хумор“.

Още факти за карнавала, плюс възможност да спечелите голямата парична награда в карнавалния конкурс:

 

Карнавалът "Габрово 2020 - между изтока и запада“ ще е първият карнавал в света по време на Covid-19.

 

Габровци отбелязват съвсем сериозно, че тази година не приемат гости, но канят всички да се присъединят към тях във Фейсбук, където ще има стрийминг студио с някои от най-големите и обичани български звезди. Водещи на карнавалното студио ще са Мишо Дюзев и Иво Райчев.

 

Габровската музикална общност също не остава безучастна. Джаз ще звучи от няколко тераси, участие са заявили още диджеи, актьори, класически и фолклорни изпълнители – всеки от тях ще се постарае да направи карнавалната вечер на съседите си незабравима.

 

Виртуално в събитието ще се включат и карнавалисти от побратимения на Габрово белгийски град Аалст.

 

Със санитарна маска е дори и прочутият паметник на митичния създател на Габрово – Рачо Ковача, който е разположен в река Янтра и всяка година получава нови дрехи за карнавала.

 

Общината призова всички фенове на карнавала да създадат карнавални картини на терасите, прозорците или в дворовете си и така – с габровски хумор, посветен на най-актуалното от социалните и политически теми в момента, да се присъединят към карнавалния стрийминг, който ще започне в 19,00 часа на 16 май във Фейсбук профила на карнавала.

 

Награди ще има както за най-успешните домашни карнавални картини, така и за най-карнавално семейство и дори за домашен любимец – котка /или чувстващ се като котка/, съпричастен към карнавалния дух в къщата.

 

Тази година няма да режат опашката на котката - мерки за сигурност, въпреки че плановите операции вече са разрешени".

Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Срамувам се от неблагодарността и пошлостта на българите, които могат да се шегуват по такъв нелеп начин с този достоен човек. Това обяснява защо много талатливи хора избират да работят в други страни.
0
 
 
Не допусках,че габровци,са такива "шегобийци"
0
 
 
Тц,тц,тц...Това,ли е останало от остроумните габровци,Боже!!!
-1
 
 
Сега разбрахте ли докъде стига акъла на българина. Премиера е прав.Грозно и пошло .
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: