Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (1) | ¬чера (3)
ƒоц. ћангъров: Ќ€ма нито един починал пр€ко от коронавирус, в Ѕългари€ нищо особено не се случи
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 09:00 / 13.05.2020 оментари (375)579
©
“ози коментар, че" в страната н€ма нито един починал директно от коронавирус", направи доц. јтанас ћангъров, началник на детското отделение в »нфекциозна болница —офи€.

ƒоц.ћангъров† по€сни, че починалите досега 93 души, за които се съобщава, че са от коронавирус, не е така, защото всички те са били със сериозни† други забол€вани€.

"ћоже да са починали от тези забол€вани€ и с коронавирус, но не и само от него. "“ези 93 починали, ако не б€ха изследвани€та, н€маше и да ги усетим." ј за тези 40-50 души, които с а в интензивни сектори, той отбел€за, че" това го има през ц€лата година, а с грипоподобни симптоми са от н€колкостотин до хил€ди."

«атова според доц.ћангъров, за времето на коронавируса", в страната нищо особено не се случи". —поред него от об€в€ването на пандеми€та и досега, "не са положени усили€, за да се разбере точно какво се случи."

«а разногласи€та си с Ќќў и ген.†ћутафчийски, доц. ћангъров об€сни, че това се е случило, защото у нас са приложени модели от вън от хора, които не са запознати със ситуаци€та у нас, а съобщаването за опасност от хил€ди заразени и починали, хладилници и др. нарече "неадекватно. †–азбира се ,беше за доброто на хората, но можеше да се изследва и след това да се взимат решени€."

ƒоц ћангъров приветства разхлабването на мерките и падането на н€кои ограничени€, но беше категоричен, че по-бързо тр€бва да се отвор€т училища, детски градини и университети, а предложението за киносалоните с маски и през столове за него е анекдотично.

»нфекционистът препоръча да се спазват законовите мерки, "колкото и да са безсмислени", като об€сни, че това е, за да не бъдат глобени хората.

"Ќ€ма опасност от втора вълна на  овид 19, това се говореше от началото, мисл€, че и сега н€ма да се случи, но гласовете, които се изказват, са доста убедени в това.

 олкото по-бързо се върнем към нормален ритъм и начин на живот, толкова по-добре ще е за всички нас.
ќще по темата: общо новини по темата: 3666
18.09.2020
18.09.2020
18.09.2020
18.09.2020
18.09.2020
18.09.2020
предишна страница [ 1/611 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
Ќе разбирам като е толкова добър специалист защо не е в н€ко€ болница а от сутрин до вечер се из€в€ва по медиите?
0
 
 
јйде пак то€ олигофрен.  ъде е тръгнал да се изказва неподготвен.
0
 
 
“ози "доц. ћангъров" не е добре със главата. ≈дин уважаващ себе си човек н€ма да говори такива неща. Ќе знам как взе диплома за образование?
0
 
 
 ато влезе то€ пишман-доктор в ковид-отделение и реално помогне на н€кого, тогава да се отвар€ и да з€па! ƒотогава да си мълчи! Ќекадърник!
0
 
 
јма разбира се че е така световна измама лошото е че показахме хората колко сме манипулативно племе това си беше експеримент за нещо което тепърва ни предстои за напред
0
 
 
Ѕраво на теб докторе ти единствен остана на първото си мнение ,всички други се отрекоха по три пъти преди да пропе€т първи петли.ѕродадоха авторитет и клетва за 30 сребърника.
0
 
 
» от намушкване с нож н€ма пр€ко починали, обикновено почиват от кръвозагуба... де**а и идиота...
0
 
 
ј това го знаем що си мислите че хората пасат патки по асфалта.нали ни оставихте безработни
0
 
 
Ќ€ма нито един починал пр€ко и от сезонен грип рЯСА », к'о пра'им с'а, д”центе, ъ рЯШБрЯШВрЯ§£
0
 
 
ќт смърт почиват, ти грешка на природата такава !
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.