Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (2)
¬ицепрезидентът: ќбидно е Ѕългари€ да има такъв здравен министър
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 08:58 / 14.05.2020 оментари (72)349
© Ѕ√Ќ≈—
¬ицепрезидентът на Ѕългари€ се изказа доста†срещу здравни€ министър  ирил јнаниев. “ой снощи об€ви на извънреден брифинг†край на извънредното положение от полунощ на 14 май и начало на извънредна епидемична обстановка до 14 юни.¬ такъв момент, в какъвто се намира цели€т св€т, е обидно за българската наци€ да има такъв здравен министър. ƒа поставиш възможността за трансплантации с посещението на паркове на една полоса, е мисъл, на ко€то "всеки може да завиди".


"»звънредни€т брифинг" беше даден от здравни€ министър, за да ни разкаже, какво е  ќ¬»ƒ-19 - новина с давност от четири месеца. Ќа иде€та за национален щаб тази вечер казваме сбогом.

"COVID-19† е забол€ване, което се развива в цели€ св€т, предава се от човек на човек и води до тежки последстви€. ќгнищата на болестта са разпространени в ц€лата страна. ќсвен тези, които се заредиха в семейна среда и в болничните заведени€, огнища има и в редица социални домове", об€сни јнаниев.†—нощи на брифинга министър јнаниев беше категоричен по отношение отвар€нето на моловете: "ƒо 14 юни забравете за моловете. Ќ€ма да ги отворим."

¬ъзобнов€ват се и трансплантациите. ћожем да възстановим тази дейност, защото донорите отиват в други държави, които са в по-влошена обстановка. ” нас има създадена напълно безопасна организаци€,†за€ви още здравни€т министър. ќтвар€т се и парковете и градските градини за движение, това ще става със заповед на кметовете и областните управители.

јнаниев увери, че в зависимост от ситуаци€та, ще се предприемат други мерки за борба срещу коронавируса.† “ой е против отм€ната на 14-дневната карантина за влизащите в страната от други страни. «аповедта за това остава в сила.

Ўампионатът по футбол ще стартира на 5 юни. Ќационални€т оперативен щаб пък ще дава брифинг само веднъж дневно - сутринта. “ова е решено след среща на ръководството на ўаба с премиера Ѕорисов. ‘утболните мачове, обаче ще се игра€т без публика, категоричен беше министърът на здравеопазването.

ќтносно детските градини, јнаниев об€ви, че е съставен план. ќбмисл€ се да се пусне анкета сред родителите за това, доколко са склонни да пуснат децата си на детска градина. ўе се въведе и алгоритъм за отвар€не детските градини и €сли. ўе има изисквани€ както към родители и децата, така и към персонала. јнаниев и министър ¬ълчев са стигнали до решение, ако бъдат отворени детските градини, то групите да са с не повече от 10 деца.

ќще по темата: общо новини по темата: 3689
21.09.2020
21.09.2020
21.09.2020
21.09.2020
21.09.2020
21.09.2020
предишна страница [ 1/615 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ќбидно е да вземате големи заплати на високите постове които заемате незаслужено без да вършите работа за жълти стотинки нали?!
0
 
 
ќще по-обидно е да има такъв министър -председател!
0
 
 
ўќ Ѕ≈? —≈ » народ си заслужава ... ¬ј—!
0
 
 
√оспожо ти и ѕрезидента сте обида, че разедин€вате народа!
0
 
 
—ъгласен съм с това което казва вицепрезидентката ни. Ќо не мога да разбера никой ли н€ма да и каже че тази прическа тип вАШлъвицаТ беше модерна преди 30-40г. “ози факт ме притесн€ва.. рЯ§ѓрЯШ•рЯШ∞
0
 
 
—трашна поми€ ,,на ќвчаров метресата.
0
 
 
«а мен е обидно вие и –адев да сте в президенството и да гледате на събити€та като извънземни!
0
 
 
÷€лото мафиотско правителство на бб е ќбида за нормалните българи ! ќ—“ј¬ ј !!!!!!!!!
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.