Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Изпързаляни: Строителен бос измамил Ивана и Мисис България, кебапчии лъжат с участия Орхан Мурад и Сашо Роман
Автор: Екип Ruse24.bg 12:41 / 16.05.2020Коментари (29)2058
©
Строителен бос, известен като Джими Орфея, е измамил мегазвездата на фолка Ивана и носителката на титлата Мисис България 2010 Паолина Петракиева. Двете са му давали големи суми пари на ръка като заем без никакъв документ, разчитайки само на приятелство и доверие, пише "Телеграф". Затова как е останала без всичките си спестявания напомни преди броени дни певицата на народа.

"Ако трябва да се върна 10-15 години назад, щях да си кажа: "Как е възможно да се предоверяваш толкова много". Имам да взимам 200 000 лв. от хора, които са ме прекарали и се правят на луди. Дължат ми пари и няма начин да си ги върна. Мислех, че като кажа една дума, тя тежи и няма нужда от документи, договори, записни заповеди. И е болезнено, и се ядосваш на себе си, че съм била такава глупачка. Това са средства, които съм изкарала в продължение на много години с много работа, с много пеене, с много недоспиване", призна преди дни в "Неделята" по Нова пайнерката.

Сага

Ивана се познавала с Джимито покрай съпругата му, която била сред близките й приятелки. Така един ден той я помолил за заем, тъй като бих притиснат от борчове и необслужвани кредити. Без увъртане певицата му услужила и близо две години не отваряла дума за връщането на парите. След като му намекнала веднъж той започнал да не отговаря на телефонните й обаждания и се покрил. Малко преди да бъде вкаран в пандиза по присъда за друго престъпление, строителят изчезнал. А освен изпълнителката на "Шампанско и сълзи“, той е завлякъл и друга звезда – Мисис България Паолина Петракиева и съпругът й Християн.

Те са изплатили 600 хиляди лева на кредитори. Сагата им започнала през 2008 г. Христо - синът на собственика на затворения вече супермаркет "Елемаг" Божидар Петракиев, поканил за кум на сватбата си своя дългогодишен и доказан, уж, приятел Стоян Анастасов-Джимито. Купонът продължил до зори с вечните хитове на Ивана – подарък за младото семейство от кума Стоян. Не след дълго, същият потърсил финансова помощ от Християн Петракиев.

"Опитал да вземе кредит от банка, но му отказали. Под предлог, че трябва да купува асансьори за няколко строящи се сгради и парите му трябват спешно, за да получи Акт 16, Джимито се примолил на Петракиеви за заем от 300 хил. евро. Ицо не разполагаше с тези пари, но все пак, нали онзи му е кум, реши, че е длъжен да му помогне", разказват запознати. Благодарение на познанствата си в бизнессредите, съпругът на Паолина успял да събере сумата от няколко крупни предприемачи, с уговорката да бъдат възстановени в рамките на 2 години, плюс съответната лихва от порядъка на 40-50% . 

Два месеца, след като Петракиев предал парите на Джими Орфея, той преустановил плащанията. "Покрил се, престанал да си вдига телефона, или в редките случаи, когато все пак е отговарял на позвъняванията, обещавал да започне да плаща", разкриват запознати с финансовата драма. Няколко месеца по-късно кредиторите притиснали младото семейство заради кума им. Положението станало напечено, когато Петракиеви започнали да получават и заплахи.

В пълна безизходица и за да "откупят" своята безопасност, те се заели да погасяват дълга на Анастасов. Включили се и родителите. Божидар Петракиев се принудил да продаде апетитен имот на Слънчев бряг, върху който днес успешно функционира луксозен хотел, за да погаси главницата. "Поли и Христо бяха събрали от сватбата си 80 хиляди лева, които дадоха за лихви. За жалост, за кредита няма документи, така че и опитът на Паолина да получи съдействие от полицията, завърши без успех", казват още близките на Мисис България – Вселена.

Дело

Студена вода е пил и асът на естрадата Панайот Панайотов – при това цели два пъти. За сефте дава пари на бизнесмен за построяването на жилище. "Въпросният собственик на фирма завлече не само мен, а още 200 души, от които предварително е взел част от сумата за бъдещия апартамент. Държавата води следствено дело срещу него, но така и не знам да е влязло в съда. На съвестта на този човек, чието име не искам да споменавам, тежат няколко смърти. Ние с жена ми преживяхме измамата по младежки, но някои хора бяха дали последните си стотинки, не можаха да се съвземат и починаха от инфаркт“, споделя момчето, което говори с морето.

Другата измама с него е свързана с музиката. "Благодарение на наивността ми мой близък преди около 4 години ме подведе да подпиша 10-годишен договор и след това се наложи да изхарча доста пари и нерви, за да се оправя. Това са препятствия, които трябва да ни служат за урок и поука. Приятелите се появяват в живота ни, за да може в един момент да ни го съсипят. Мисля си дори, че приятелствата са за това – за да ни създават проблеми, които да преодоляваме. В момента единственият ми верен човек е съпругата ми Емилия“, казва Панчо.

Почивна станция

Жертва на имотната мафия е и актрисата Ирен Кривошиева, която от години не може да си върне наследствен парцел в Банкя. "Имотът е на дядо ми, който е реституиран, е бил в рамките на Почивна станция на ЦК на БКП. Оказва се, че законът в България въобще не гарантира спокойното ползване на собствеността. Например съседът ми може да ме съди за каквото си поиска и когато си поиска, дори да се опитва по съдебен път да отменя нотариалния ми акт за собственост, разрешенията ми за строеж, дори и да събори построената ми по законен ред къща!

Достатъчно е да има мно-о-о-го пари за адвокати, "дълги ръце“ в съдебната система и след безброй дела, целящи да ме изтощят психически и финансово, имотът става негов. Първоначално съседът ми се стреми да се снабди с всевъзможни документи в негова полза. В нашия случай Балнеоложки комплекс "Ясен" е успял да се снабди с нотариален акт, увреждащ собствеността ни. Сигнализирахме прокуратурата и чрез вещо лице се установи, че във въпросния акт има неточности по отношение на граници и площ. Също и че в документа, по който съседът ни претендира, че е собственик на неговия си имот, няма основание за придобиването му, но въпреки това нотариус му е издал нотариален акт с части от нашия имот.

След всичко това прокуратурата реши, че престъпление няма и случаят не е за нея. В същото време в общинските служби ни отказват издаването на скица за имота ни, което възпрепятства евентуалната му продажба. А като капак на всичко, възползвайки се от "вратите" в съдебната система, съседът ни, представящ се ту за едно дружество, ту за друго, е завел дело срещу майка ми, която е вдовица, за отмяна на нотариалния й акт за собственост на имота, получен в наследство от баща й“, разказва драмата си звездата от "Хотел Централ“. 

Нейният съсед по подобен начин води дела и срещу другите им комшии. "Наглостта и алчността за парите е безкрайна!!! Мисля и че някои институции и чиновници в България са заслепени от алчност в служба на лични интереси. Угоднически са забравили какво е справедливост и служба в полза на народа. Но се питам дали и ние, народът, не сме като тях? Дали и ние не сме забравили какво е справедливост и служба в полза на ближния? Дали и ние не сме захвърлили съвестта си в тъмното мазе на душите си, увлечени в грижите за повече храна, пари, къщи, все мислейки си, че е малко това, което имаме?

И не като актриса, а като човек, търсещ, се питам не забравихме ли Бога, не се ли отклонихме от правдата Му, служейки на лъжата, на алчността, на разврата, на стомаха ни, на руски, американски и европейски идеологии, на отслабване и дебелеене, на йоги и фитнеси, на банки, кредити и хранителни вериги? Уж си върнахме материалната свобода, а кога ще си върнем духовната свобода в Бога, която ни прави братя и сестри, народ свободен, силен и славен в името на нашия Господ Иисус Христос? Парите и имотите са временни, а душите ни са вечни, не трябва да забравяме това“, казва още майката на едиственото дете на Стефан Данаилов.

Сонда

Сред ВИП-измамените е и фолкпевецът Крум, при това от собствения си дядо. Той бе осъден да връща 130 хил. лв. за заем, за който не знае, че е взет на негово име. Подписът му под документите за парите е фалшифициран от роднината му. След съдебното решение хонорарите, които получава, са запорирани.

Музикантът разбрал, че дължи сумата на доц. д-р Валери Златанов, който е преподавател в Геологопроучвателния факултет на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" в София. Всичко това се случва по вина на дядо му Крум Христов - за да може да вземе заем от Златанов, фалшифицира подписите на внука си и на съпругата си. Дядото е с над 40 години стаж в областта на сондирането и добива на нефт и газ и има частна фирма, която се занимава с проектиране и доставки на машини и съоръжения и изпълнява обществени поръчки.

Именно за бизнеса му трябвали парите. "Изпаднах във финансова криза през 2010 г. в резултат на общата финансова криза. До 2008 г. всеки месец сме имали по 3 оферти, средно по 30 на година. След това те спряха. Изведнъж се появи конкурс за доставка на оборудване за "Булгаргаз" и ни трябваха около 300 хил. лв. Аз имах малко от тях и потърсих Валери Златанов, който има приятели лихвари. Той също е вземал от тях преди малки суми и някой път и аз съм вземал пари чрез него. Но той винаги и поставяше условие договорите да ги подписва и Крум. Аз му отговарях, че Крум е непрекъснато в движение и не мога да гарантирам", разказва дядото на певеца. Затова в уречения ден, в който трябвало да се сключи договор между Крум-старши и доцента, певецът не се появил. Всъщност внукът изобщо не знаел, че предстои подобна сделка. "Аз бързах и бях принуден да направя нарушение, защото това е наказуемо и незаконно. Фактически съм фалшифицирал подписа на Крум", казва още Христов.

Кебапчии лъжат с участия Орхан Мурад и Сашо Роман

Фолкпевецът Орхан Мурад се ожали от кръчмар, който не пожелал да му плати капаро, а ден преди събитието се отказал от излизането му на сцена. Пред "Телеграф“ изпълнителят на "Хиляди сърца“ тогава сподели, че измамникът е от Монтана, но такива се срещат и в Сандански. Орхан имал уговорка да пее в монтанска кръчма, ден преди събитието управителят се свързал с него и отказал да се възползва от услугите му.

На фейсбук страницата обаче било съобщено кратко, че звездата няма да се яви, което вбесило 53-годишният певец. "Не съм отказал участието, отказа го човекът, който ме е поканил. Заведението му още вчера е имало над 50 % резервации, само ден преди събитието. И какво практикуват, хвърлят вината върху такива като мене, отказват участието – няма да идвате, няма да правим нищо, а иначе хората са си резервирали и отиват. Той нищо не им казва на входа, разбира се, те сядат, поръчват, започват да пият и в един момент изпълнителя го няма. Какво става? Къде е?

И управителите казват "Ами, де да знам какво става, той е несериозен, той е такъв, той е онакъв, ей го на – не дойде.“ За това трябва капаро. Половината хонорар трябва да се изплати, но този път не взех пари. Един от много малкото случаи, в които не го направих. Тоест аз исках капаро, но той не ми прати. И аз веднага се усъмних“, казва Орхан пред "Телеграф“, допълвайки, че за пореден път интуицията не го е подвела.

"Аз живея в Пловдив. В Сандански някой организирал вечер с мое участие, аз не съм разбрал. Имало е само афиши на място, какво може да се направи – нищо. Много пъти са ми звъняли мои приятели, които ме питат къде съм и защо ме няма в дадено заведение. Питам "Къде да съм, бе?“, а те казват: "Е, ние те чакаме на участие.“ Има кебапчии, които си позволяват подигравки с изпълнителите, нека вниманат колегите“, предупреждава Мурад.

Колегата му Сашо Роман също много пъти е ставал подобна жертва на изпечени мошеници. Последният такъв случай е, че дължи пари на кръчмари в Перник. "Гнусните лъжи са разпространени сто на сто от колеги, които нямат хабер от музика - некадърници. Злобата е много гадна работа. Яд ги е, че моите песни се пеят сега, ще се пеят и след мен. Съветвам ги да престанат да говорят глупости, а ако искат да звучат по-достоверно нека назоват и кръчмите, и хората, на които дължа пари“, категоричен е Сашо.

"Говори се, че дължа 4 000 лева. Такъв хонорар никога не съм взимал. Аз не съм като другите да дерат хората и да ходят да пеят на плейбек. Пея на живо, един час плътно. Ако участието ми е от два часа в дискотеката, аз съм там в дванадесет. Отивам винаги по-рано. И като отида, шефовете почват да се оплакват от такива несериозни колеги, които не стига, че не могат да пеят, пък и закъсняват“, завършва той.

Два пъти преметнаха Латинка с един и същ сценарий

Любимата комедиантка Латинка Петрова е измамена с пароструйка, при това цели два пъти, ожали се пред "Телеграф“ самата тя. Първият път било преди 5-6 г. Звъннали на вратата на апартамента й и казали, че е спечелила безплатно почистване. След като посочила готварската печка, търговецът казал, че ще й направи бонус – изчистване на банята. "През цялото време ми я хвали. Казваше, че Катето Евро и куп естрадни певици имат същата. Аз го питам за цената, той не казва, а продължава да чисти. Накрая поиска 5000 лв. Отвърнах му, че нямам толкова, а той се обади на шефа си да иска разрешение да ми я даде на изплащане.

По 130 лв. всеки месец броих и накрая ми излезе 6 бона. Много се прекарах“, разказа звездата на Сатиричния театър. Наскоро обаче подобни мошеници я атакували отново в дома й. "Пак ми предлагаха уред, но като им казах, че имам, решиха да ми направят друга оферта – да вземат старата пароструйка, да ми дадат най-новия модел и да доплатя само 3 хиляди лева. Пак им се вързах, ама какво да правя... не си тръгват, докато не го купиш“, оплаква се Лоти. Тя споделя, че й е трудно да работи с машината, въпреки че й обяснявали колко лесно става. "Имам по-прости уреди, с които сама се справям да чистя. За другата пароструйка си трябва специален човек да работи с нея“, добави Петрова. Така тя се е минала общо с 9 000 лв.

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нищо особено нее станало имали дали не знам Ивана за каква се мисли
0
 
 
Преслава остана без, нос... това са бели катъри!!! рџ§ђ
0
 
 
Браво има една поговорка имала си да ла си . А и вие две г.....,.и знаете ли че пари лесно се дават нннно сега трудно се връщатттт .Да ви е честито
0
 
 
На тях много акъл не им трябва защото не могат да го носят
0
 
 
Те пък щото много честно спечелени парите им!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: