Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (2)
"√алъп": ћутафчийски е с 70% одобрение, ћангъров - с 49%
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 15:38 / 20.05.2020 оментари (260)256
©
ћасовото съзнание по отношение на коронавируса вече показва белези на нормализаци€. ѕаниката продължава да намал€ва, а останалите страхове по-скоро вече се установ€ват в определени рамки и губ€т предишната динамика. ÷€лостната оценка за мерките, които властта взе в последните два месеца, е висока. ¬исоки, макар и без нов ръст, са страховете и непри€тните равносметки за доходите.

“ова се посочва в проучване на "√алъп интернешънълУ във връзка с коронавируса. »зследването беше проведено между 15 и 18 май.

ѕродължава да спада делът на паническите реакции по отношение на коронавируса Ц хората, които приемат, че това е смъртоносна опасност и едно от най-страшните неща, сполет€вали човечеството. “ози д€л е 17% сега, а през март и април време беше 22-24%.

≈дновременно с това, д€ловете на тревожната и спокойната реакци€ показват признаци на установ€ване на определени равнища. ƒелът на хората, които приемат, че коронавирусът е опасен, но все пак е само силен грип, спира плавни€ си спад и засега остава в диапазона около 60%. ƒелът на онези, които см€тат, че това не е сериозна опасност и е преди всичко шумотевица, спира ръста си и остава да се колебае около 20%. »ма и малък процент колебаещи се.

»зглежда, че тревогата след кра€ на извънредното положение и по-строгите мерки за обществена изолаци€ остава, но опасността е вече по-трезво оценена и картината на масовото съзнание изкристализира, след динамиката преди това.

Ќа този фон 61% намират мерките на властта срещу коронавируса за достатъчни, 29% - за прекалени и 9% - за недостатъчни. »ма и малцина колебаещи се. —лед седмиците на постепенен спад в д€ловете на определението "достатъчниУ и ръст на определението "прекалениУ, сега вече и тук очевидно има установ€ване около определени нива.

Ќормализаци€ се наблюдава и по отношение на оценките за оперативната власт Ц правителство и щаб. ѕостепенното и закономерно многоседмично "слизанеУ от пиковите нива от преди два месеца изглежда е преустановено и обществените оценки остават близо до равнищата от последното замерване преди две седмици.†

ѕремиерът Ѕойко Ѕорисов остава с положителна сумарна ситуативна оценка Ц 54% одобрение, 41% неодобрение и 5% колебание. “ази оценка остава по-добра от традиционното доверие към Ѕорисов, отчетено преди месеци. ¬ основата на преобладаващите позитивни оценки досега е верни€т усет на властта към календара на обществените настроени€.

Ћюбопитно е как хората се отнас€т към доц. ћангъров Ц който се утвърди като своеобразен символ на алтернативни€ прочит на ситуаци€та. 49% го одобр€ват, 30% не, а останалите се колеба€т. «а сравнение, проф. ћутафчийски има одобрение 70%, неодобрение 26% и 4% се затрудн€ват да отговор€т.

86% от анкетираните пък см€тат, че Ѕългари€ се справ€ сравнително добре с епидеми€та на фона на другите европейски държави, което допълнително потвърждава, че действи€та до този момент са оценени високо от мнозинството от българите.
ќще по темата: общо новини по темата: 3709
25.09.2020
25.09.2020
24.09.2020
24.09.2020
24.09.2020
24.09.2020
предишна страница [ 1/619 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
» двамата са на едно мнение; яко,сухи съчки:рЯСївШ†пЄПрЯСї
0
 
 
ћутафчийски понесе ц€лата тежест в най-критичните дни - в началото, когато нищо не беше €сно и всички умира ха от страх. “ой взе най-правилните решени€ и ги усто€. ¬≈Ћ» !!!
0
 
 
ѕълни тъпотии...рЯ§ЃрЯ§ЃрЯ§ЃрЯ§ЃрЯ§ЃрЯ§ЃрЯ§ЃрЯ§ЃрЯ§ЃрЯ§Ѓ
0
 
 
Ќе знам дали е така. ќт моите при€тели и колеги, никой не харесва вече ћутафчийски
0
 
 
ћа вернооо лиии?!?!? рЯ§£рЯ§£рЯ§£рЯ§£рЯ§£
0
 
 
ћангъров що не целуне н€кой болен и после да разкаже как се чувства?
0
 
 
ј, бе махнете го този идиот ћангъров! Ќеговите съвети ги гледайте в Ўвеци€! –езултата щеше да потресаващ! » то от сухи клечки обречени от Ќќ» според неговите думи!
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.