Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (0)
Ѕългарски лекар в —јў: Ќие лекуваме хората, а не лабораторните показатели
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 13:58 / 22.05.2020 оментари (28)151
©
Ќ€ма такъв човек като “ръмп. Ѕез вс€каква милост е. Ѕез състрадание. Ѕез съчувствие към хората." Ѕългарски лекар в —јў, пожелал анонимност, говори в прав текст за грешките на ƒоналд “ръмп в кризата с коронавируса.

"Ќа последното ми дежурство имах 18 пациенти. ≈дин от т€х беше млад и изглеждаше напълно възстановен. Ќ€маше проблеми с дишането, ц€ла седмица тестовете му б€ха отрицателни. √отвех се да го изпиша, когато изведнъж вдигна температура†и го втресе. ќказа се, че всъщност не е излекуван или вирусът го повтар€. Ќе можем да разберем."

“ова ни разказва български†лекар, пожелал анонимност, който†работи†във ‘иладелфи€. ƒ-р Ѕ. има специалности по детска кардиологи€, вътрешни болести и палиативна медицина. ¬ болницата във ‘иладелфи€, където работи,†не е имало†гол€м пик като този в Ќю …орк. «ащото, казва медикът,†Ќю …орк е бил "опитното зайче", дало уроци†за грешките при лечението на  ќ¬»ƒ-19.

"ћного колеги в†Ќю …орк в началото сбъркаха, като интубираха болните само защото сатураци€та им е 80%. ѕосле не можеха да ги откачат от апарата седмици наред, което срина здравната система там. ƒа, лабораторните показатели са важни, но за всеки пациент тр€бва да решаваш предимно на базата на клиничната картина, ко€то разгръща. јко н€кой започне да диша 40 пъти в минута като новородено и не го наблюдаваш, може да се измори да диша и да спре. «атова сме посто€нно до т€х. Ќие лекуваме хора, а не рентгенови снимки и лабораторни показатели", об€сн€ва лекар€т. » добав€: "≈дно от най-важните познани€ по време на битката срещу вируса е познанието за себе си -†колко неорганизирани сме като страна и колко дълбоки са противоречи€та помежду ни. ќсобено с хората от вътрешността на страната, които б€ха против затвар€нето на държавата и фанатично в€рват, че н€ма нужда от предпазни мерки. Ќо най-фанатичната в€ра е в€рата на онези с най-ограничени познани€".

ƒ-р Ѕ. не пести критики и по адрес на президента†ƒоналд “ръмп. "“ой играе ключова рол€ за разделени€та в страната, като подбужда хората да протестират, но само в щати, в които губернаторите са демократи. Ќаскоро “ръмп и негови€т щаб за борба срещу вируса изл€зоха с конкретни критерии за това в кои щати ограничени€та може да паднат.  ъм момента тези критерии не б€ха изпълнени от ћинесота, ћичиган и ƒжорджи€. —амо н€колко часа по-късно “ръмп написа на своите последователи в “уитър "ќсвободете ћичиган, освободете ћинесота", които са щати с губернатори демократи. Ќо не каза същото за ƒжорджи€, където губернаторът е републиканец. ¬ тези два щата започнаха протести и най-страшно стана, когато пред —ената в ћичиган се по€виха въоръжени хора с джипове, които искаха да освобождават щата от губернатора демократ. јбсолютно ненормална работа. “ези хора се наричат републиканци, но аз дълбоко се съмн€вам, че имат нещо общо с ценностите на –епубликанската парти€.†ƒа не говорим за онова изказване за дезинфектантите.†“елефоните в спешното отделение прегр€ха от обаждани€ на хора, пили или питащи дали да пи€т дезинфектанти. ўеше да е комеди€, ако не беше трагеди€. ј още по-нагло беше, когато “ръмп тръгна без маска по болниците†и по заводите, които прав€т респиратори. » най-демонстративно об€ви, че го тествали по два пъти на ден†и затова н€мало да зарази околните. “ова беше ужасно грозен пример. ’ората имат огромна нужда от тестове, в нашата болница изобщо не ни тестват, защото не разполагаме с†достатъчно тестове. Ќ€ма такъв човек като “ръмп.†Ѕез вс€каква милост е. Ѕез състрадание. Ѕез съчувствие към хората."

ƒ-р Ѕ. разказва и за този момент: "¬ мига, в който учените осъзнаха, че не могат да очакват подкрепа от правителството, те започнаха да разчитат на себе си. “ака изведнъж се разкриха нови възможности. Ѕързо започна производството на опростени, евтини респиратори, които струваха 20 пъти по-малко от другите. ¬ критичните моменти това се оказа решаващо."

ƒ-р Ѕ. е на€сно, че икономиката тр€бва отново да заработи, но това, според него, тр€бва да става много предпазливо. "ўе ни се наложи още дълго да се придържаме към уроците, които научихме досега - да спазваме дистанци€, да ходим с маски. —амо така можем да си "купим" време за намиране на лекарство или ваксина. ќще повече, че има гол€ма веро€тност от†втора вълна на вируса наесен", предупреждава медикът, цитиран от "ƒойче ¬еле".
ќще по темата: общо новини по темата: 2541
25.05.2020
25.05.2020
25.05.2020
25.05.2020
25.05.2020
24.05.2020
предишна страница [ 1/424 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
¬ижте само колко хитричко го подм€тат....,, тр€бвало да сме послушни да спазваме разсто€ние и да носим маски ,,само така можем ƒј —» '' ”ѕ»ћ "¬–≈ћ≈ ƒќ »ƒ¬јЌ≈“ќ Ќј ¬ј —»Ќ»“≈...браво на т€х измислили са го с то€ анонимен лекар .  ак ще му пов€рваме само
0
 
 
Ama na was tochno kato nego vi triabwa... Da wi oprawi mozazite malko.... Che weche si zabravihte egoizma... рЯШ°
0
 
 
 ой ви даде парички да пишете глупости? Ѕоко?
0
 
 
—прете се с тази глупава пропаганда! јко по време на комунизма, н€маше възможност хората да се информират от алтернативни източници и лъжите минаваха, сега не е така, ако не сте го разбрали!
0
 
 
√лупости!!!! ѕрочетете малко повече! ¬ижте какво се случва зад завесата ковид. Ќе случайно се противопостави на —«ќ. ќтвар€йте си очите и не в€рвайте на всеки . —траха на масите , им е най гол€мото оръжие.
0
 
 
—ъс сигурност не е по -жесток от Ѕойко !
0
 
 
ўом иска анонимност този български лекар неможе да се в€рва на това казва
0
 
 
Ѕай ƒончо се мисли за безсмъртен,но и он€ –ептил –окфелер взе че даде фира без да чукне стотака
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
ƒортмунд - Ѕайерн и още много мачове в родни€ ефир, вижте точната програма
ћениджърът на  обрата: »скат да издо€т кравата ƒжошуа, но ние им поставихме ултиматум
Ўеф на ÷— ј за Ѕодуров: “ой н€ма средно образование, направи такива глупости...
Ѕивш капитан на ƒунав с остра атака срещу д-р —имеонов: ѕрезидентче фенче!
√ришо отправи любопитно предизвикателство към последователите си
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: