Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Всеки пети българин смята, че Бил Гейтс иска чрез ваксина да чипира човечеството
Автор: Екип Ruse24.bg 09:35 / 11.06.2020Коментари (9)1412
©
Всеки пети българин смята, че чрез ваксината за коронавирус в хората ще се поставят чипове с цел контрол над тях. Над 1/5 от българите са на мнение, че Бил Гейтс стои зад пандемията. Над 2,3 милиона българи са съгласни с твърдението, че коронавирусът е изкуствено създадена болест. Това показват данните от проучване на агенция “Тренд" по поръчка на “24 часа". Изследването тества нагласите на българите след приключването на извънредното положение и отпускането на противоепидемичните мерки.

Отчитаме доминираща положителна обща оценка - над три четвърти (76%) от анкетираните са на мнение, че България се справи с овладяването на епидемията от коронавирус. Едва 10% смятат, че страната ни не се е справила Две трети от анкетираните декларират, че са се върнали напълно към нормалния си начин на живот след отпускането на мерките. До голяма степен може да смятаме, че в съзнанието на българите извънредното положение и мерките около него са по-скоро отминал период.

В проучването този месец “Тренд" заложи и специален блок въпроси за добили популярност в последните месеци конспиративни теории. Една от тях се оформи около темата за навлизането на 5G технологията, за която над 1/3 от анкетираните смятат, че е опасна. Традиционно хората с висше образование са по-информирани от тези с по-нисък образователен статус. Въпреки това резултатите показват, че именно сред висшистите делът на смятащите 5G за опасна е най-висок – 44%, спрямо 16%, на обратното мнение.

Над 2,3 млн. българи са съгласни с твърдението, че коронавирусът е изкуствено създадена болест. Малко над една четвърт (26%) не вярват на такава теза. Всеки десети пък е убеден, че коронавирусът се разпространява чрез 5G технологията. Тук се отчитат по-високи нива на скептицизъм към тази конспиративна теория – 41% не са склонни да ѝ вярват.

Съществен дял (40%) са вярващите, че коронавирусът е биологично оръжие, създадено с цел да се намали населението на Земята. Живеещите в малките градове и селата в по-голяма степен са съгласни с това твърдение, докато в столицата - в най-малка степен.

Над милион са скептично мислещите, според които вирусът не съществува и е световна измама. Над половината (56%) не са съгласни, че това е така. Всеки пети (22%) смята, че чрез ваксината за коронавирус ще се поставят чипове в хората с цел да бъде установен контрол над тях. Приблизително същият дял - 21%, са убедените, че Бил Гейтс стои зад пандемията от коронавирус. 39% не са съгласни с такава теза, а голям дял от 40% не могат да преценят или да изкажат мнение.

Конспиративните теории винаги са намирали широка социална база, когато са обвързани и с фармацевтичната индустрия. Отново регистрираме висок дял (43%) на вярващите, че коронавирусът е изкуствено създадена болест, за да може фармацевтични компании да печелят.

Малко над една четвърт (26%) изразяват категорично несъгласие с подобна теза, показват данните.

Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много ме забавляват облъчените с конспиративните теории. А пък конспирацията, че Бил Гейтс е създал вируса, за да измисли ваксина, чрез която да ни чипира и така да ни проследява наистина е трогателна! На въпроса кои теории са конспиративни, отговорът е, хипотезите, според които координирана група тайно работи, за да предизвика или произведе дадено събитие!
0
 
 
И да ... като ги чипира и със сателитите ще има обхват и контрол върху всички. И затова Северна Корея спря комуникация с Южна Корея и Ким се покри, защото има цяла армия учени на Бил Гейтс, които обучават хората на Ким за работа с чипираните хора и Северна Корея ще се превърне в централа за контрол на хората по света, понеже е затворена и изолирана и хората там са като марионетки и затова толкова години режимът и строя там не се променя и ги държат затворени и изкъсо - да са послушни, неподкупни и изпълнителни хорица. Няма случайни неща. Доналд, Мъск и Бил, ще управляват със съдействието на Ким. Яка кооперация - пари, технологии, хора и територия. Всички права по издаването на книга със гореописания сценарий са мой.
+1
 
 
Наистина жалко, че българите имат толкова ниско интелектуално ниво...
-1
 
 
А някой ще отговори ли, как и кой определя кои мнения са "конспиративни" и кои истински? Защо се изстреляха 42 000 спътника в орбита, точно когато почти целият свят беше под карантина!...
0
 
 
Много малко, по мои наблюдения 3 от 5 са напълно облъчени от медиите и вярват на всичко по ТВто и интернета, включително и официалните версии които са си едни лъжи.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: