Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Доц. Мангъров: Нелепо и тъжно е да ме дават на етична комисия, заради това, че не са съгласни с моето мнение
Автор: Екип Ruse24.bg 14:22 / 11.07.2020Коментари (45)1211
©
Не знаем какво се случва с тестването. Не сме наясно с правилата на играта. Това каза специално пред телевизия Евроком доц. Атанас Мангъров. Той пита кое кара един ден да се правят 1000 теста, а на следващия 3000.

"Това са тестове, това не са хора. Когато тестове се правят сред хора, за които се знае, че са положителни, от направените тестове, ще излизат много положителни. Ако тестове се правят сред свободно избрани хора, новооткритите ще бъдат много по-малко“, обясни той.

За играта с тестове доц. Мангъров посочи като пример граничния пункт Кулата, където за направени 31 000 теста са установени 100 заразени с Ковид-19, което е 0.32 процента. Той посочи, че това видимо се различава от данните на Щаба.

"При Щаба ние не знаем правилата на играта и там няма рефер, който да свири. Когато няма рефер, обикновено, има удари под кръста и не се играе честно“, категоричен е лекарят.

Според инфекциониста е нямало медицинско основание за затягането на мерките вчера. Той е категоричен, че в България в момента не се наблюдава пик на заразата.

"Броята на хората, които са действително болни остава непроменен. Със сигурност наблюдаваме втори пик на паника. Мачът без рефер дава възможност за груби нарушения“, заяви още той,

Доц. Атанас Мангъров отговори на Сибила Маринова от болницата във Великотърново, която сезира Етичнатана комисия към БЛС.

"Вижда ми се много странно, нелепо и тъжно, че някой заради това, че не е съгласен с моето мнение, ме дава на етична комисия. Това е вид другарски съд“, сподели топ инфекционистът.

На въпроса дали високият брой на новозаразени се дължи да вчерашния протест, той отговори:

"Професор Кантарджиев преди няколко седмици каза, че ако се протестира, трябва да се протестира тихо, за да няма заразени“, припомни думите на Кантарджиев той.

Доцентът би се съгласил да участва в публичен дебат с Щаба, както премиерът Борисов тази сутрин предложи, но при няколко условия:

"Аз и моите съмишленици считаме, че по-скоро трябва да се проведе един разговор, в който да участват не само лекари, а и хора, които се занимават с икономика, финанси и политика. На разговора да се обсъдят всички медицински и немедицински проблеми, които причини епидемията от коронавируса.“

По неговите думи най-големият "грях“ на Щаба е, че не са могли да представят обективно и достоверно случващото се в страната.

"Манипулацията и некоректното представяне на данните ме кара да мисля, че заразата се използва за други цели. За цели, които не са медицински. Аз не съм политик и не искам да коментирам“, каза той.

Попитан дали иска да кажа, че коронавирусът се използва за политически цели, Мангъров отговори лаконично:

"Да. Не искам да влизам в детайли. Имам предположения, но това не е моя работа“.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ей,брей много нервни коментари нещо.Хората са много втресани и е така заради точно тия от щаба безродници...Всеки има право да си каже мнението и важно е не как го казва,а какво и не виждам никаква изгода в приказките на Мангъров.А тия от черната страна много искат да се чувстват значими и осребряват слушкането спазвайки инструкциите...Ще завърша с един девиз на комитите-две смъртти няма,а без една не може...
+1
 
 
нали и аз съм към етичната комисия,ама към фарм. съюз.Те сега са едни некадърни доктори, само знаят да точат касата и с един обикновен вирус не могат да се справят
-1
 
 
МАНГЪРОВ ТИ СИ НАЙ-ДОЛНОТО ЛАИНО НА СВЕТА.ТОЛКОВА СИ ПРОТИВЕН И ПРОСТАК.ДАЛ СИ ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА БЕ МАЛУМНИКО.КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ОБИЖДАШ СВОЙТЕ КОЛЕГИ.МЪРША И СЕ НАУЧИ ДА ГОВОРИШ.КОЙ ТИ Е ДАЛ ДИПЛОМА
0
 
 
Не е лесно в днешно време да си истински доктор а не търговец на здраве
0
 
 
Мангъров, гнуся се да те нарека "колега". За тебе - не етична комисия, хилав и алчен безсрамнико, а трибунал за геноцид трябва да играе!
-1
 
 
Тоя е давал Хипократова клетва! Отдавна трябваше да е дори със забрана да лекар!
0
 
 
Другарят Мангъров много добре спазва указанията дадени му от партийните другари. При него място за експертиза и етика няма. Отдавна им е продал душата си и сега е длъжен да им се отчита.
0
 
 
Дори само за думите му, че сега като се е увеличила цената на клиничната пътека ще се увеличат и хоспитализациите си е за етичната комисия.Би трябвало да е наясно,че от тази клинична пътека болниците ГУБЯТ,а не печелят.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мартенски музикални дни 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: