Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Европа е в очакване на втора вълна на вируса
Автор: Екип Ruse24.bg 09:57 / 23.07.2020Коментари (0)783
© Anadolu Agency
Тревожно. В България, Гърция, Испания, Австрия, Израел и редица други страни сериозно нарастват новите инфекции на коронавирус. Но много места отново затягат мерките и увеличават броя на тестовете, предава "Дойче Веле".

Испания

Испания е в повишена готовност за обявяване на по-строга карантина срещу коронавируса. Новите инфекции нарастват стремително, поради което страната се принуди да затвори временно 40 000 ресторанта, бара и хотела. Това са близо 3% от всички заведения за хранене в страната. Предполага се, че до края на година засегнати могат да се окажат 65 000 подобни фирми.

Хотелите и ресторантите са основен източник на приходи за испанската икономика - особено на остров Майорка, където по-малко от баровете и ресторантите са отворили след падането на строгата карантина. В Барселона от миналия петък има по-строги правила за излизане навън, където тревогите за "втора вълна" са сериозни.

Австрия

В Австрия броят на новите зарази също расте. Канцлерът Себастиан Курц обяви, че отново се въвежда задължителното носене на предпазни маски в супермаркети, филиали на пощите и банки. В страната остава в сила и задължението за носене на маски в обществения транспорт и в чакалните на лекарските кабинети.

Германия

В Германия има и няколко нови локални извора на инфекции в Бавария - в окръзите Хоф и Рехау, поради което поне два класа с ученици, заедно с родителите им са били изпратени в карантина. Правителството на Бавария смята да тества близо 10 000 души в региона.

Гърция

В Гърция също се безпокоят от увеличаващите се случаи на коронавирус. Там междувременно отново въведоха задължението да се носи маска в магазините и на всички обществени места. В страната предполагат, че повечето от половината от новите зарази са внесени с туристи от чужбина. Вчера Гърция затвори и граничния пункт към България Илинден-Ексохи. Мярката ще остане в сила до 4 август.

България

В България потвърдените нови случаи на Ковид-19 през последното денонощие са 330. Направените PCR тестове са били 6 183. Националната информационна система показва, че у нас Ковид-19 е потвърден при 585 лица-медицински служители. Директорът на Пирогов проф. Балтов отбеляза като тревожна тенденция 100-те починали за последните четири седмици.

Причини за тази нерадостна статистика, според него, са разхлабването на мерките и липсата на дисциплина. Проф. Балтов смята, че се заформя нещо като плато на инфекцията, а като първа критична форма специалистите определят наличието на 300 положителни проби на ден.

Израел, Австралия, САЩ

Израел съобщава за рекорд на новите инфекции от началото на пандемията досега и за задържани хора, протестирали срещу мерките. Предния там броят на инфекциите е скочил до 1977 за едно денонощие. При 2000 броя страната я очаква локдаун. В Австралия също има увеличаващ се брой зарази, както и в САЩ. Президентът Тръмп дори за първи път бе принуден да призове за носене на предпазни маски.

Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: