Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Пандемията от коронавирус промени изцяло порно индустрията
Автор: Екип Ruse24.bg 14:20 / 26.07.2020Коментари (0)893
©
Пандемията от коронавирус промени почти всичко. Индустрията за възрастни не прави изключение. Както Холивуд се мъчи да върне снимачния процес на площадката при спазване на строги мерки, дистанция и по-малко хора пред и зад камера, така и порно бизнесът се бори със същото. Но и с малко по-специфични проблеми.

През миналата седмица големите студиа в САЩ лека-полека започнаха отново да работят, макар че нещата за тях са малко по-различни, отколкото преди.

Така например Falcon Entertainment – една от най-голeмите компании за гей порно в света – се върна към снимачния процес след тримесечна пауза, въпреки че случаите на COVID-19 в Калифорния напоследък отново растат, разказва webcafe.

Това се случи, след като "синдикатът“ на индустрията, Free Speech Coalition (FSC), вдигна шум и успя да издейства от местните власти да вдигнат забраната за снимки.

По думите на техния говорител Майк Стабайл пред Rolling Stone, организацията не вярва, че все още е безопасно да се снима, затова насърчава актьорите да отказват ангажименти ако това е възможно. Според него вдигането на забраните е мотивирано най-вече от усилията финансовите последствия за индустрията да бъдат възможно най-малко.

"Знаем, че за много независими и малки компании това е въпрос на оцеляване“, казва той. "Нашият план през цялото време беше да дадем насоки за начините за намаляване на риска, като същевременно изяснихме, че той не може да бъде напълно елиминиран.“

Списъкът с насоки включва носенето на маски, което е задължително за екипа зад камера, но не и за изпълнителите, тъй като тяхната ефективност би била нищожна, предвид останалите контакти между актьорите.

Изпълнителите и екипът също така ще трябва да си представят тестове за COVID-19, направени 24 часа преди снимачния ден, а за разлика от тези за венерически болести, тестването за коронавирус до голяма степен ще бъде поето като разход от продуцентските компании.

Falcon също така забранява на актьорите да използват услуги като Uber, а също така поема разходите по нощувка в хотел, докато те чакат резултатите от теста да излязат. От компанията дори следят социалните мрежи на своите изпълнители, за да се уверят, че не са отишли някъде на купон и спазват мерките.

Една от основните разлики по време на снимките е, че участващите – и пред, и зад камера – трябва да бъдат сведени до минимум. Това на практика означава, че груповият секс за момента е забранена територия.

"Ще се придържаме основно към секс сцени с двама партньори казва Райън Кеш, главен продуцент в Brazzers, които засега не снимат и дори не планират да възобновят работа скоро.

Патрик, директор на стрийминг платформата за възрастни AdultTime (чието фамилно име той пази в тайна) казва, че компанията е въвела временен мораториум върху "четворки, оргии и суингъри, които сменят много партньори“.

Някои видове сексуални актове също ще бъдат изключени временно от снимките, особено онези, които включват обилен обмен на телесни течности, като например плюене, уриниране или скуърт. Целувките също се оказват доста рискови, затова някои компании препоръчват те да бъдат изключени от сценария, както и позициите, които имат директен контакт лице-в-лице.

Има обаче и скептици, които вярват, че ограниченията са напълно излишни.

"Със сигурност съм на мнение, че ако вътре във вас има пенис, рискът е не по-малък от този при целуване“, казва актрисата Кейси Калвърт.

Точно заради това доста от изпълнителите се колебаят дали да се върнат пред камера. Част от тях са се обърнали към персонализирани социални платформи като OnlyFans, за да печелят пари, затова не виждат повод да рискуват със снимки на живо.

Това създава и неочаквани проблеми при кастингите за актьори. Така например се оказва трудно "да намериш MILF-ове“, както споделя Калвърт, която също така режисира.

И въпреки това проблемът с тестването си остава най-сериозен – екипите са принудени да ги правят в частни лаборатории (за по 35 долара), а резултатите понякога закъсняват и се налага снимките да бъдат отложени.

Някои актьори също така се опасяват, че техни колеги биха фалшифицирали резултатите, което ги кара допълнително да отказват работа.

Оказва се, че тези притеснения не са безпочвени – на 14 юли FSC направиха изявление, в което потвърдиха информацията, че има "поне дузина“ положителни тестове за COVID-19 сред изпълнители и снимачни екипи, които са се тествали в частни лаборатории, но резултатите им не са били отчетени. Ето защо от организацията съветват индустрията да изчака още малко.

Въпреки това обаче компаниите на Патрик и Falcon не планират да спират отново дейността си. Те обаче споделят, че са готови да се съобразят, ако ситуацията излезе извън контрол.

И все пак е разбираемо дори за хората в бранша да се чувстват притиснати от обстоятелствата, заради които са останали без работа три или четири месеца. Както навсякъде другаде, и тук това създава среда за възможна експлоатация – продуцентските къщи могат да затворят очи за някои неудобни мерки, докато актьорите се съгласяват да рискуват, за да вземат заплата.

Дори Калвърт, едно от водещите имена в бранша, усеща този натиск. "Чувствам, че ако не работя, някой друг ще го направи“, споделя тя в заключение.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: