Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проф. Костов: Разочарован съм от ген. Мутафчийски
Автор: Екип Ruse24.bg 13:35 / 27.07.2020Коментари (20)847
©
Бил съм подчинен на ген. Мутафчийски. Не бих седнал да пия чаша вино на маса с него. Добре подбирам приятелите си и хората, с които работя и контактувам. Разочарован съм от него заради начина по който той ме изслушваше, за начина по който контактувахме с него, за начина по който протичаха разговорите, които се превръщаха в академични конфликти.

Това заяви в студиото на "120 минути" проф. Коста Костов, специалист по белодробни болести.

Нашето основно противоречие бе не на лична основа, а на принципна основа - за академичния живот във ВМА, за начина по който се обсъждат академичните проблеми в академичния съвет, за начина по който се третират колегите в академичен аспект, в начина по който се гледа на колега, който е почтен и иска да върви академичния живот по принципите, за които той е създаден и за които е живял 35 години съществуване на ВМА, допълни той.

Професорът коментира и протестите: "Невежеството е сила и е част от трите постулата на Ерик Блеър за злоупотребите с власт: "Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила." Вземам повод от тези три постулата, за да кажа, че тези млади хора ги трансформират, дефинират по друг начин. Ще се борим с мирни средства, ще бъдем роби на свободата и ще бъдем силни срещу невежеството", категоричен е той.

"Оказва се, за моя голяма и приятна изненада, че расте едно поколение, което има друго отношение към демократичните ценности. Виждам едно лице на протеста, което не съм виждал досега - едно младо, одухотворено, чисто, бяло лице - бяло, защото олицетворява всички цветове, лице, което не е свързано с партийни цветове. Това, като че ли за първи път се случва. Лице, което не позволява да го овладеят, да го обяздят политически сили. Лице, което дава друг ход на протеста. За първи път се случва на този протест да бъде воден от млади хора, от хора, които декларират политическа независимост, които не желаят други да го ръководят, които свързват исканията си за оставка с искания за оставка и на главния прокурор. За първи път протестиращите обвързват своя протест с един вопъл срещу правосъдието", заяви проф. Костов.

По отношение на справянето с кризата с COVID-19 той каза: "Идеята за Медицинския съвет беше предложена от мен. Докато пътувах към Министерски съвет в мен се породи идеята да създадем този Медицински съвет. Разочарованието последва от това, че моите очаквания бяха, че премиерът ще види в нашето създаване, една възможност да разграничи онова, което трябва да прави Националният оперативен щаб, и това, което би било полезно за обществото да прави Медицинският експертен съвет. Аз исках Медицинският експертен съвет да се занимава изцяло с медицинските въпроси. За съжаление обаче моите очаквания, че ние ще се заемем именно с диагнозата и лечението и няма да смесваме функциите си с щаба, няма да се противопоставяме, не се сбъднаха."

Той сподели и как се е доближил и излязъл до и от политиката: В момента, в който усетих че мога да встъпя в политика или въвлека експертиния съвет в политиката. Експертът ако стъпва трябва да е коректив, да покаже пътека, път и моментално трябва са излиза след това, за да останат себе си в своята почтеност. Политиката не е функция на морала. В момента, в който усетих, че може да има провокация, да бъдем употребени не като експерти, а да бъдем въвлечени в политическа игра, да станем зависими, излязох от този съвет, обясни професорът.

Есента ще е тежка ако протестите продължат. Това ще е добра основа за разпространение и инфектиране много хора, завърши той.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Проф. Костов е най-добрия белодробен специалист в България. Човек с тези постижения не му трябва политика. Явно много си мислят, че политиката е всичко, но уважението на хората към експертна е по-висше. И всеки доказан и уважаван експерт има право да изкаже мнение. Да не забравяме, че промените започнаха от хората с глави на раменете си а не от невежи и страхливци.
+3
 
 
Само като сравниш излъчването на двамата, можеш да разбереш какви са отвътре. Сухара отдясно гледа доста злобно...
+3
 
 
Поредното болшевишко мекере злобеещо срещу кадърните и можещите! 100% съм сигурен, че е
0
 
 
Човек ви казва истината и корупцията навсякъде.Но уви това не е за овце и тулупи а за млади и можещи хора.Подкрепете тези хора не професорите и тиквите.
+3
 
 
Поредния завистлив,суетен академичен сухар ,който го е яд,че Мутафчийски е известен а той не.
0
 
 
Жалко но много хора се вземат за велики
Сподели какво ново....
на 27.07.2020 г.
-1
 
 
Тихо бре! Какво тука в коментарите го оплювате. Не гледате ли че човека се мъче да пробие в политиката. ;)
0
 
 
КАКЪВ ПРОФЕСОР Е ТОЗЙ ГЛУПАК КОСТОВ.НИКОЙ НЕ ТЕ КАНИ НА КАФЕ,ЗАЩОТО СИ МНОГО ОТВРАТИТЕЛЕН.СКЪСАЙ СИ ДИПЛОМАТА И Я ХВЪРЛИ ТАМ КЪДЕТО НИКОЙ НЯМА ДА Я ВИЖДА.ТОЗЙ ЗЛОБЕН ПОГЛЕД КОЙТО ИМАШ НЕ ЗНАМ КАК СИ СТАНАЛ ПРОФ....Р-.ГЕН.МУТАФЧИЙСКИ Е МНОГО ГОТИН.
+3
 
 
Протеста воден от Бабикян и Христо Иванов, това ли е лицето на младите хора?рџ?ѓ
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: