Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
България научи съперниците си в новото състезание на ФИБА
Автор: Стойчо Генов 16:58 / 27.07.2020Коментари (0)1125
©
Националният отбор на България по баскетбол за юноши до 17-годишна възраст попадна в група с Мали, Китай и победителя от квалификациите в Америка за новото състезание на ФИБА Skills Chalenge. Турнирът ще тества способностите на младите баскетболисти вместо отложеното заради пандемията от Covid-19 Световно първенство за тази възраст. Мондиалът трябваше да се проведе това лято в София.

Момчетата, които са водени от Даниел Клечков и Стойо Чолаков, попаднаха в група D на иновативното състезание. На 18 август те ще тестват способностите си с тима, спечелил американските квалификации и с Мали. На следващия ден е сблъсъкът с Китай.

В надпреварата ще участват 16 отбора, разделени в 4 групи. Първите два тима от всяка група продължават на четвъртфинали на 21 август, като при евентуален успех на нашите, съперници ще им бъдат връстниците им от Група С, събрала Турция, Доминиканска република и вторите тимове, класирани от квалификациите в Европа и Азия. Финалът на турнира е предвиден за 23 август.

Всеки отбор е съставен от петима участващи, които ще показват умения в определен набор от упражнения. Усилията им ще бъдат заснети и предавани на живо от ФИБА. Всеки участник ще има за задача да дриблира между конуси, да подаде правилно и да стреля за 3, 2 и 1 точка.

Както е известно, националите до 17-годишна възраст ще имат лагер преди това състезание. Клечков и Чолаков ще съберат тима за подготовка в Самоков от 3 до 17 август. Край Боровец момчетата ще тестват силите си и срещу тим от Северна Македония или Румъния.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: