Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close
ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиГалерииЛичностиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Аутопсиите в Германия: 86% умират от COVID-19, а не с COVID-19
Автор: Екип Ruse24.bg 12:11 / 01.09.2020Коментари (0)394
©
Твърдението, че пациентите с Covid-19 умират главно поради тежки заболявания, които са претърпели, е неправилно. Инфекцията с Sars-CoV-2 е непосредствената причина за повечето смъртни случаи. Това се доказа, за пореден път, като сега това се случва след анализ на направени 154 клинични аутопсии в 68 института по патология.

Федералната асоциация на германските патолози, Германското общество на патолозите и Германското дружество по невропатология и невроанатомия наскоро представиха данните и резултатите от тези аутопсии.

86% от хората умират непосредствено от Covid-19, твърди Карл-Фридрих Буриг, председател на Професионалната асоциация на патолозите, посочи най-важните:

"При повече от три четвърти от пациентите Covid-19 е основната или единствената причина за смърт. Съпътстващите заболявания играят второстепенна роля" - казва още той.

Притеснително е също така, че при около една трета от пациентите аутопсията разкрива мозъчна инфекция, която изглежда е пряко причинена от Sars-CoV-2.

Ще ви припомня, че това е само поредното потвърждение, споделяйки ви някои стари мои постове накратко, за да имате още ресурси срещу опорките на мангъроидите:

Изследване в Италия преди месец доказа, че 89% от смъртните случаи в страната, са причинени от самия вирус, а не от съпътстващите заболявания.

Само при останалите 11 на сто смъртта е настъпила вследствие на сърдечно-съдови заболявания, тумори, болести на дихателната система или диабет. Анализът там е направен на база данните от 5 000 починали пациента.

Проучване на Университета в Глазгоу

Изследване на Университета в Глазгоу открива, че средно човек умира 12 години по-рано в следствие на COVID-19.Изследването е направено при отчитане на всички съпътстващи заболявания, с които са били хората преди да умрат с вируса и колко биха живели те с тези заболявания, ако не бяха се срещнали с Covid-19.

И понеже някои хора все си мислят, че у нас е по-различно. Ето и мнението на специалистите у нас. Доц. д-р Маргарита Каменова, патолог с над 50-годишен стаж, дългогодишен началник на Клиниката по обща и клинична патология в УМБАЛСМ "Пирогов“ и бивш председател на Дружеството на българските патолози и един от хората, направил аутопсии на умрели от Covid-19 пациенти в България:

“Аз не мога да разбера мотивите на хората, които не приемат, че болни умират от инфекция с коронавирус. Искам да подчертая, че ние, патолозите, имаме много ясни стандарти с формулировка какво е основно заболяване, какво е съпътстващо (придружаващо) заболяване и какво е причина за смърт.

Когато имаме предвид позитивния ПСР тест, клиничното протичане на болестта, хематологичните, рентгенологичните, лабораторните промени и описаната патоанатомична находка, нямаме никакво съмнение, че причината за смъртта при починали пациенти е COVID-19, както показаха и аутопсиите.

По правило съпътстващо заболяване не може да предизвика смърт. Болни с тежки онкологични заболявания, които са с потиснат имунитет (имуносупресия), много често умират от интеркурентни (в хода на основното заболяване) инфекции. Тогава никой не възразява, че те са починали от пневмония на фона на онкологичното заболяване. Съпътстващите заболявания са улеснили развитието на вирусната инфекция.“
Още по темата: общо новини по темата: 4102
26.10.2020
26.10.2020
26.10.2020
26.10.2020
26.10.2020
26.10.2020