Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Асен Агов и Нери Терзиева подали ръка на Милен Цветков
Автор: Екип Ruse24.bg 12:37 / 04.05.2020Коментари (1)861
©
Асен Агов, а не "Ку-ку", налага Милен Цветков като лице в телевизията. Именно той го назначава на работа в сградата на "Сан Стефано" 29 и го пуска в ефир. Това заявява днес бившият началник на националната телевизия и легендарен депутат от СДС. 

Славният някога телевизионен водещ и колежката му Нери Терзиева, които българите в началото на 90-те знаят като водещи на централната новинарска емисия "По света и у нас", подали ръка на Милен в смутните времена, когато в държавата усилено се наливат основите на демокрацията. 

Цветков правел впечатление с чар и начетеност. Имал дълга коса, която връзвал на опашка, но заради драгите телевизионни зрители се наложило да подстрижел. Бил готов да работи за предстоящите промени и нахъсан за пълното сваляне на червените управляващи. 

Почнал като обикновен репортер, който спирал гражданите по улиците, за да прави анкети по наболели проблеми и да събира хорските мнения. Първо се изявявал в "Ку-ку" срещу символичен хонорар, но Асен Агов толкова го харесал, че настоял да му дадат щатен договор и да го пуснат като репортер в новините. 

"С Нери го взехме направо от студентската стачка, където той гладуваше. Милен е част от онази група млади хора, които въведохме с в телевизията, за да сменим комунистическия й облик, за да направим нова телевизия и хората да почувстват промяната. След като ни уволниха с Нери, Милен го притиснаха. Цензурата се завърна, цареше мракобесие. Той напусна и отиде да прави колбаси. Това е един от най-любимите ми възпитаници в журналистиката. Бързо учеше. 

Неслучайно, когато му се обадих да представим книгата ми, беше седмица преди карантината, той моментално се съгласи, без никакви уговорки. 

Милена Милотинова е от същата тази кохорта. Те бяха младежи на по 19-20 години. Вяра Анкова също беше от тези нови лица, тогава тя беше само на 21. Тези млади хора са свикнали да пазят честта си, достойнството си, да се защитават", връща лента на спомените Асен Агов, който от месец не пропуска телевизионен ефир, където да представи творбата си – "Добър вечер дами и господа! Бягството на България към свободния свят". 

Четивото представлява личен поглед към историята на съвременното българско общество. Описани е прехода с неговите протести, гладни стачки, комунистически гонения и куп демократични вълнения, пише "Уикенд“. 

Днес малцина си спомнят, че Агов е първият водещ на "По света и у нас", който от ефира на националната медия произнася репликата: "Добър вечер, дами и господа", вместо 45 години звучалата "Добър вечер, другарки и другари" в края на 1989 г. 

Заглавието на книгата му е вдъхновено от фразата, превърнала се в символ на стремежа за независимост в журналистиката и откъсването от комунистическото минало. Милен Цветков обаче влиза в спор с него – според младежа по-правилно е да се казва "Госпожи и господа". 

Сред специалните гости на представянето на мемоарите на Асен Агов в "Сити Арт Марк Център" на 5 март са Милен Цветков и Милена Милотинова, която днес е водеща в "България он еър" – като неговите най-доверени ученици. Това е последната светска изява на Цветков, който публично изказва поздравления за книгата и написаното на нейния автор. Именно на това представяне Милен признава, че Агов го назначава на работа в националната медия.

Още по темата: общо новини по темата: 156
05.03.2024 »
21.01.2024 »
31.12.2023 »
19.09.2023 »
27.07.2023 »
25.07.2023 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Asan Agov и Милена Милотинова послушници на новото време....ха ха. Казал той дами и господа...е и...Не го искам за другарче тогава в тази държава. И нека такива хора да не ни призовават за единство. Нямаме нищо общо с подобни празноглавци.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: