Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Атанас Атанасов: Мандатът на г-жа Габриел отива към провал
Автор: Екип Ruse24.bg 09:15 / 16.05.2023Коментари (0)294
© БНТ
"Като наблюдавам ситуацията, особено от вчера, мандатът на г-жа Габриел отива към провал. Днес ПП-ДБ ще обсъдим задълбочено ситуацията, но не смятам, че можем да подкрепим първия мандат". Това заяви в ефира на БНТ съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

"Макар и ГЕРБ да се опитват да предадат една брюкселка опаковка чрез образа на г-жа Габриел, всички знаем, е отзад седи г-н Борисов."

Ако се стигне до втори мандат, е възможно да има промени в проектокабинета на ПП-ДБ, посочи Атанасов.

Според него към днешна дата всичко, което излиза покрай взрива до кортежа на главния прокурор, сочи за инсценировка, но въпросът е кой я е организирал. Изрази съмнения, че случаят ще се разследва задълбочено, с оглед на последните събития в следствието и прокуратурата.

"Те са се хванали гуша за гуша, заплашват се да се убиват, заявяват, че се страхуват едни други. Ние а дадохме брифинг в парламента и заявихме че СГП, която наблюдава това разследване, би трябвало да го изземе от НСлС и да го възложи на други разследващи органи, които не са заинтересовани".

След разказаното от Гешев и Сарафов не е ясно дали имаме независими следователи, коментира Атанасов. Коментира, че в България не е останала незасегната власт.

"Отстраняването на Гешев не решава проблемите на съдебната реформа. Нещата са прости, но решението е сложно. Главният прокурор разполага с неограничена кадрова власт върху всички подчинени. Това трябва да се реши и оттамнататък нещата ще придобият по-нормален вид".

Не е работа на главния прокурор да разговаря с политици, но явно на него му идва отвътре да се занимава сполитика, смята Атанас Атанасов.

"Знаете ли какво е общото между Бойко Борисов, Иван Гешев и Ясен Тодоров - и тримата са завършили прословутата школа в Симеоново. Не мога да слагам под общ знаменател - но там се изгражда манталитет и начин на мислене, че винаги се бориш с някакъв протиник. Обучават ги на саботажна дейност".

Атанасов заяви, че не познава Иван Гешев и никога не е разговарял с него, а Бойко Борисов се опитва да разсейва огъня с коментарите си. По думите на Атанасов обстановката се е "взривила" след заявката на кандидата за премиер на ГЕРБ Мария Габриел за отстраняването на Гешев.

"Тогава г-н Гешев излезе да каже какво представлява нейният ментор. Гешев каза: "аз толкова години ви крих безобразията и след като се държите по този начин с мен, сега ще трябва да разселдваме тези деяния". Не изключвам този ход, който беше предприет образно от ГЕРБ, да е с цел да бъде отнет един от основните приоритети на нашата коалиция - съдебната реформа", коментира той.

Още по темата: общо новини по темата: 872
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: