Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
БДЖ предприема допълнителни мерки за сигурност за Великден 
Автор: Екип Ruse24.bg 12:50 / 13.04.2023Коментари (0)600
©
БДЖ предприема допълни мерки за сигурност във влаковете във връзка с великденските празници и очакваното повишаване на потока от пътници. Това съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач. От дружеството увериха, че пътниците трябва да бъдат спокойни за сигурността си, тъй като БДЖ полага всички усилия да я гарантира, работейки в тясно сътрудничество с органите на реда. 

Дружеството предоставя периодично на МВР списък с т. нар. рискови влакове, които обикновено са вечерните и нощните, но решение на вътрешното министерство е в кои от тях да осигури двойка патрулиращи полицаи, спрямо ресурса, с който разполага. 

От БДЖ съветват пътниците при забелязана нередност веднага да сигнализират на длъжностните лица – кондуктор и началник-влак, които са инструктирани как да реагират в определена ситуация.

Ако във влака има патрулиращи полицаи, те също трябва да бъдат уведомени. При липсата на представители на реда, полицейски патрул ще бъде извикан на най-близката следваща гара, информират от БДЖ. Във връзка с един от последните регистрирани инциденти, при който полицай пострада от барикадирал се пътник във влак, от БДЖ увериха, че персоналът във влака е реагирал спрямо своите правомощия. 

По информация на МВР инцидентът е станал в 02:50 часа на 9 април. Дежурен наряд от групата за опазване на обществения ред (ГООР) при Второ районно управление – Русе е изпратен за съдействие на наряд от Зоналното жандармерийско управление в града на гара разпределителна. Сигналът е за буйстващо лице с незакупен билет по направление София – Силистра, отказващо да слезе от влака.

Същевременно мъжът заплашвал полицейски служител с нож. Поради надграждаща се агресия от страна на пътника е изпратен втори екип на ГООР, както и служители на сектор СТД при Областна дирекция на МВР - Русе, които успели да неутрализират барикадиралия се в купето на влака нарушител.

По време на неутрализирането мъжът нанесъл порезна рана в областта на дясно коляно на един от полицейските служители и се самонаранил в областта на челото. Откаран е от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в УМБАЛ Канев - Русе и след обработка на раната е настанен за лечение.

БДЖ информира още, че ще осигури над 12 700 допълнителни места за предстоящите почивни дни по повод Великден. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната.

Още по темата: общо новини по темата: 169
24.03.2024 »
24.04.2023 »
20.04.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
17.04.2023 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: