Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
БОЕЦ влезе в парламента с данни, че депутат от ДПС купувал гласове, попадна на Пеевски
Автор: Екип Ruse24.bg 11:47 / 28.04.2023Коментари (0)464
© Фокус
Председателят на гражданско движение БОЕЦ Георги Георгиев след известни пречки беше допуснат в сградата на Народното събрание около 10:30 ч., предаде репортер на "Фокус".

Там той представи пред парламентарната група на ПП-ДБ доказателства и свидетелски показания, че зам.-председателят на ДПС Халил Летифов е участвал лично в схема за купуване на гласове в Гурково, област Стара Загора.

Георгиев заяви, че има такава информация, още вчера сутринта, като е подал сигнал в МВР, но не е получил реакция от министерството.

Той заяви, че МВР и прокуратурата са знаели за купуването на гласове, но са си затворили очите.

За председателя на БОЕЦ в парламента още важи забрана. Тя я за шест месеца, издадена през януари от бившия председател на Народното събрание Вежди Рашидов. "Осъдихме за това парламента, но забраната още важи и днес е потвърдена от Росен Желязков", заяви Георгиев.

Председателят на БОЕЦ представи местен бизнесмен, който се е срещал лично с Летифов и потвърждава информацията. Друг от свидетелите не е бил допуснат в сградата.

"Искаме да призовете за изслушване вицепремиера Иван Демерджиев и да създадете комисия, която да разследва всички данни. Те не са само за купуване на гласове, а за манипулации, грешка с бюлетините, за цялата организация на изборите", заяви лидерът на движението.

След това той остави на депутатите от ПП-ДБ копие от сигнала, подаден към МВР, а те обещаха да зададат въпросите си към Демерджиев - отговарящ за организацията на предсрочните парламентарни избори на 2 април 2023 г.

"Отиваме да търсим Халил Летифов и лично да му зададем въпроси", заяви след излизането от стаята на ПП-ДБ председателят на БОЕЦ.

Той се насочи към групата на ДПС и се натъкна на санкционирания по "Магнитски" депутат Делян Пеевски в кулоарите. Той го пита защо търси точно Летифов. "Дайте го (сигнала - бел.ред.) на ръководството. Заработихте ли си надницата?“, добави Пеевски. "Вие сте криминален престъпник, г-н Пеевски", обърна се към него Георгиев.

В крайна сметка БОЕЦ не успя да открие зам.-председателя на ДПС Халил Летифов. "Няма да забравим тази схема с купуването на гласове. Ако не се разследва, обществото ще счита, че тези вътре това не ги интересува. А не е така, защото предстоят следващи избори", каза Георгиев пред Михал Камбарев от "Продължаваме промяната".


Още по темата: общо новини по темата: 872
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: