Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
БОЕЦ влезе в парламента с данни, че депутат от ДПС купувал гласове, попадна на Пеевски
Автор: Екип Ruse24.bg 11:47 / 28.04.2023Коментари (0)524
© Фокус
Председателят на гражданско движение БОЕЦ Георги Георгиев след известни пречки беше допуснат в сградата на Народното събрание около 10:30 ч., предаде репортер на "Фокус".

Там той представи пред парламентарната група на ПП-ДБ доказателства и свидетелски показания, че зам.-председателят на ДПС Халил Летифов е участвал лично в схема за купуване на гласове в Гурково, област Стара Загора.

Георгиев заяви, че има такава информация, още вчера сутринта, като е подал сигнал в МВР, но не е получил реакция от министерството.

Той заяви, че МВР и прокуратурата са знаели за купуването на гласове, но са си затворили очите.

За председателя на БОЕЦ в парламента още важи забрана. Тя я за шест месеца, издадена през януари от бившия председател на Народното събрание Вежди Рашидов. "Осъдихме за това парламента, но забраната още важи и днес е потвърдена от Росен Желязков", заяви Георгиев.

Председателят на БОЕЦ представи местен бизнесмен, който се е срещал лично с Летифов и потвърждава информацията. Друг от свидетелите не е бил допуснат в сградата.

"Искаме да призовете за изслушване вицепремиера Иван Демерджиев и да създадете комисия, която да разследва всички данни. Те не са само за купуване на гласове, а за манипулации, грешка с бюлетините, за цялата организация на изборите", заяви лидерът на движението.

След това той остави на депутатите от ПП-ДБ копие от сигнала, подаден към МВР, а те обещаха да зададат въпросите си към Демерджиев - отговарящ за организацията на предсрочните парламентарни избори на 2 април 2023 г.

"Отиваме да търсим Халил Летифов и лично да му зададем въпроси", заяви след излизането от стаята на ПП-ДБ председателят на БОЕЦ.

Той се насочи към групата на ДПС и се натъкна на санкционирания по "Магнитски" депутат Делян Пеевски в кулоарите. Той го пита защо търси точно Летифов. "Дайте го (сигнала - бел.ред.) на ръководството. Заработихте ли си надницата?“, добави Пеевски. "Вие сте криминален престъпник, г-н Пеевски", обърна се към него Георгиев.

В крайна сметка БОЕЦ не успя да открие зам.-председателя на ДПС Халил Летифов. "Няма да забравим тази схема с купуването на гласове. Ако не се разследва, обществото ще счита, че тези вътре това не ги интересува. А не е така, защото предстоят следващи избори", каза Георгиев пред Михал Камбарев от "Продължаваме промяната".


Още по темата: общо новини по темата: 872
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: