Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
БСП организира акции за насърчаване на четенето на български книжки в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:05 / 24.05.2023Коментари (0)449
© Пресцентър БСП
С мероприятия в цялата страна БСП отбелязва 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Социалистите взеха участие в тържествата в десетки градове, сред които Варна, Асеновград, Сливен, Русе и зарадваха децата и възрастните със собствени инициативи, насърчаващи четенето на български книги.

Организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов, общински съветници от БСП във Варна и социалисти се включиха в мащабното празнично шествие във Варна. Манифестацията привлече хиляди варненци и гости на града, а в нея взеха участие представители на 50 детски градини, 63 училища, 6 центъра за подкрепа за личностно развитие, 5 висши училища и блок на културните и научни институти.

По време на празничната програма над 600 ученици и студенти изпълниха фолклорна композиция, а в края на тържеството в небето полетяха цветни балони с буквите от българската азбука.

"Честит празник на буквите! Честит ден на духа! Днес във Варна беше истински празник! Използвайте думите отговорно, от тях зависи всичко“, заяви народният представител от "БСП за България“ Борислав Гуцанов по време на тържественото отбелязване на 24 май във Варна.

По повод днешния празник Младежкото обединение на БСП-Асеновград инициира акция за насърчаване четенето на български книжки сред подрастващите. Младите социалисти от Асеновград зарадваха децата с десетки книжки с български приказки в комплект с автентични книгоразделители, а инициативата получи положителни отзиви от родителите на децата и зарадва минувачите с усмивки и добро настроение по повод празника.

"Днес се чувстваме много горди от приноса на България към световните литература и култура. Думите са домът, в който живеем. Нека не допускаме в него да се заселят невежеството и безкнижието. Поклон пред делото на светите братя Кирил и Методий! Честит празник на българските азбука, просвета и култура!", споделиха от Младежкото обединение на БСП-Асеновград.

БСП – Сливен също се включи в честванията по повод 24 май. Млади социалисти раздаваха книжки с приказки и стихотворения на децата, балони с азбуката, знаменца с лика на светите братя Кирил и Методий.

На празника в Сливен присъстваха и Иван Хитов, Соня Келеведжиева, Красимира Иванова и други настоящи и бивши учители, както и общинските съветници от сливенската организация Стефка Шевкенова и Стефан Щилиянов.

Социалистите в Русе също се включиха в тържествата по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в града.

Заедно с честването на 24 май в страната, БСП продължава да събира подписи за провеждане на референдум против навлизането на джендър идеологията в училищата в цялата страна.

Още по темата: общо новини по темата: 79
27.05.2023 »
27.05.2023 »
27.05.2023 »
25.05.2023 »
24.05.2023 »
24.05.2023 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: