Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бойко Борисов: Благодаря на българите, че се научиха да работят!
Автор: Екип Ruse24.bg 14:59 / 29.12.2019Коментари (4)691
©
"Бих искал да благодаря на всички българи за начина, по който работят, научиха се да работят добре, качествено и в срок!“, заяви в Стара Загора премиерът Бойко Борисов, който дойде на място, за да види къде ще се изгражда новата многофункционална зала с 5 200 места, за която правителството в петък отпусна първия транш от 4,5 млн лв. Министър – председателят обяви, че за него приоритетни през следващите  две години остават магистралите "Хемус“ , "Струма“ и "Европа“, както и пътя от Монтана за Видин и тунела под Шипка.

"Имаме поне 10 огромни инфраструктурни проекта, както и още стотина по-малки, с които сме се захванали и ще ги завършим. Правят се толкова хубави неща, но не всичко се вижда, наложи се един хейт, един негативизъм, който не ни позволява да се усмихваме.Ето, днес чета в пресата, че сме 39-то място сред 130 страни по степен на свобода, но никой не го смята за някаква новина. “, коментира той.

По думите му около 20 млн лв ще струва подмяната на водопроводната мрежа в Перник, където се оказало , че нищо по нея не е правено още от далечната 1955 година. "Днес имаме една хубава новина, проучванията са показали че в пещерите има вода, което ще ни облекчи , но ще се наложи да поставим поне 80 км нови тръби. Ще работят 4 екипа, държавното "Монтажи“ също ще помага, всеки който е допринесъл за сегашното състояние там ще си понесе отговорността!“, категоричен беше той и отклони настояванията за изграждането на четирилентов път от автомагистрала "Тракия“ към Стара Загора.

Според Бойко Борисов през следващите 5-6 години ще трябва да бъде намерено работещо решение за бъдещето на енергийно-промишления комплекс "Марица изток“, където ще трябва да се затворят откритите рудници за добив на лигнитни въглища, а топлоцентралите да преминат на друг тип гориво, информира Монитор.

“Решението ще бъде взето колективно, а не еднолично. Ние не можем с лека ръка да се откажем от мястото, където се произвежда 60 на сто от електроенергията ни, просто не можем да заменим  тази бази с нещо друго, със сигурност има по-съвременни технологии, те трябва да бъдат избрани след  диалог  с всички …“, настоя Борисов и напомни че на територията на комплекса работят 15-20 000 души, които трябва да бъдат спокойни за бъдещето си.

Вече е обявен конкурс за проектиране на новата многофункционална зала , тя ще се намира върху площ от 20 дка на територията на новия парк "Артилерийски“, стойността й ще бъде около 15 млн лв и трябва да бъде готова  през 2021 година, уточни кметът на Стара Загора Живко Тодоров.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А той кога ще се научи повече да работи и по-малко да се хвали?!?
0
 
 
Г-н,Премиер,българите са работили винаги...за малко пари.....(има изключения)и данъци плащат,но как, ще благодарите на циганите(има изключения)?? С уважение!!
+2
 
 
Българите винаги са можели да работят, много и качествено. Доказали са се от възраждането насам. Ето защо благодарности не са необходими. Ако по върховете не се крадеше толкова нещата щяха да са други.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: