Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов: Държавата си фалира, докато клиповете на БСП се въртят по телевизията
Автор: Екип Ruse24.bg 14:59 / 07.05.2014Коментари (2)1220
©
В последните три месеца събираемостта на агенциите е три пъти по-малка от миналата година по това време. С кои пари ще вдигнат пенсии и заплати, като държавата лети надолу и не могат да съберат приходите и само взимат заеми. Заемните пари се връщат тъпкано с лихвите. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание. Той бе категоричен, че не вижда как управляващите ще се справят с този бюджет, с тези обещания, които са дали.

"Истински искам това правителство да изкара още малко време, за да може да се сринат тотално. За съжаление, тогава и държавата ще се е сринала и тогава ще бъде тежкия избор на ГЕРБ - дали да се борим да стабилизираме държавата или да жертвам ГЕРБ като партия", посочи Борисов.

По думите му с всеки изминал ден правителството довежда страната до толкова тежко положение, че да не може след това да се оправи.

"Ако изкарат така още една година, ще паднат като зрели круши. Тогава трябва да се проведат такива непопулярни мерки в държавата, че партията, която ги проведе, ще се срине, защото няма да може да ги понесе. Това прави това правителство в момента - подготвя си времето за фалит, когато ще стои от страни и ще гледа", подчерта председателят на ГЕРБ.

Борисов определи като наглост твърденията на Сергей Станишев, че бил взел решение на заседание на Министерски съвет за вдигане на пенсиите.

"Станишев призна, че всъщност ние сме изплащали високите пенсии, а си приписа заслугата, че на последния Министерски съвет е взел това решение. Орешарски дойде в Министерство на финансите и призна, че има половин милиард пасив в държава. С кои пари вдигаше тогава той пенсиите? Ако не беше ГЕРБ да го навакса, да ги плаща, какво щеше да стане? Сега е по същия начин", попита Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че България в момента няма правителство и е работа на президента да прецени, при липсата на такова, дали да свика КСНС за Украйна. "Виждате, каква е позицията на Кристиан Вигенин, Пламен Орешарски, Сергей Станишев, на БСП - една с една не си подхождат. България още няма нито декларация, нито позиция за Украйна. БСП, ДПС и "Атака" се събират да правят анкетни комисии и се бият по баровете. Това им е цялото управление", посочи Бойко Борисов.

Според него трябва да се направи една анкетна комисия и да се види дали "Атака" са се били пак по баровете, вместо те да се занимават с това да оронват престижа на държавния глава. "Знаете, че тези комисии освен да служат за евтин пиар на БСП, ДПС и "Атака", друга работа не вършат", обясни председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов заяви още, че е категорично против предложението служителите на МВР да работят и на други места. "Там, където ти дават парите, там се отчитат. Когато баретите започнат пак да работят като охрана на този и онзи, още по-лошо ще стане, още по-лошо ще се справят със служебните ангажименти", обясни той и добави, че със сигурност ще има конфликт на интереси.

По думите му служителите на МВР веднага ще бъдат пренаети от други структури. Във връзка с изказването на Станишев, че с този закон държавата ще подкрепи полицаите, Борисов попита: "Как ще ги подкрепи? Като им премахне синдикатите? Когато Станишев каже: "Добър ден", може спокойно да си запалите лампата - вече е късна вечер. Нали искат да им махнат синдикатите? Как ще ги подпомогнат - с десет процента?"

"Днес видяхте връх на популизма - излизат и говорят за детските градини в София. Ние сме направили над 100 детски градини, откакто ГЕРБ е на власт. В същото време червена София, синя София или синьо-червена, когато бяха Овчаров, Софиянски, всички тези, реституираха и махнаха огромната част от детските градини. Над 46 детски градини ликвидираха в предишните 20 години. За последните седем - сме изградили над 100 нови. Това е безспорен факт", посочи Борисов. Той подчерта, че когато ГЕРБ са поели управлението на страната, не е имало дори план на София.

"Сметната палата е Станишева палата. Тя не е институция за нас. Ние не приемаме нейните решения и тогава ще го заявим високо и ясно и в Европа, и навсякъде. Не може на Станишев съветникът да идва да ми проверява партията. Това е абсурдно. Оставих четири години на предишната тройна коалиция избрания на Сметната палата, за да бъдат всички сигурни, че техния човек проверява всички", подчерта Бойко Борисов. По думите му, дори овцете са разбрали, че ГЕРБ е по-добър от тази тройна коалиция, защото ГЕРБ са давали по 40 лв на глава добитък, а сегашните управляващи дават по 4 лв.

"Вие видяхте как вчера гражданската авиация лети, изтребителите не могат. Ние нямаме въоръжени сили в тази ситуация, освен хеликоптерите, за които нашите правителство плати над 300 млн. , и транспортните самолети "Спартан". Спомняте си правителствените еърбъси - единия платихме, другия върнахме от наследството на Станишев. Не можеше в най-тежката криза на света да платя и хеликоптерите, и "Спартаните", и еърбъсите, и изтребители да купя. Ако бяхме платили и двете френски фрегати по 1 млрд.?", попита председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов посочи още, че държавата си фалира бавно и спокойно, докато клиповете на БСП се въртят по телевизията със смехотворните им изпълнения.

"Много са приятни клиповете им, но за съжаление държавата си заминава и догодина българите ще се каят горчиво. Знам колко трудно оздравявахме БДЖ. Знам, че още над 300 милиона не са си платили за "сименсите" предишната тройна коалиция, за влаковете. Да им вземат и влаковете. Или може би това е поредната им поръчка да прехвърлят печелившите дейности от БДЖ към някоя от техните приближени фирми", заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналистите в парламента.


Още по темата: общо новини по темата: 201
15.07.2014 »
24.06.2014 »
05.06.2014 »
04.06.2014 »
04.06.2014 »
02.06.2014 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 10.05.2014 г.
0
 
 
ами даи 1 милъадче от тюоите да помогнеш
+3
 
 
бат Бойко защо сдаде добровлно властта виш Орешака и Станишко учи се от тях как се задържа власт. Горко на народа след някоя и друга година
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: