Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
България и Китай подписаха споразумение за полицейско сътрудничество
Автор: Екип Ruse24.bg 15:54 / 12.01.2016Коментари (1)600
©
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и нейният китайски колега Го Шънкун, държавен съветник и министър на обществената сигурност на Китай, подписаха вчера Споразумение за превенция и борба с престъпността, съобщиха от пресцентъра на МВР. Правната рамка за сътрудничество в областта на правоохраната за последен път е била актуализирана през 1996 година, когато е подписано последното споразумение за сътрудничество между двете страни.

"В настоящата среда за сигурност заплахите и предизвикателствата са общи и техните решения са общи. Тясното сътрудничество с партньорските служби е ключово", подчерта вицепремиерът по време на подписването.

Споразумението дава необходимата правна база за ефективно полицейско сътрудничество в противодействието на широк кръг престъпления, включително международния тероризъм и организираната престъпност, трафика на хора, наркотици и огнестрелни оръжия. Споразумението предвижда и обмен на експерти и обучение на полицейски служители. С него се разширява и кръгът от компетентни органи за изпълнение на споразумението, като от българска страна това ще са МВР и ДАНС. Българската страна постигна изричното регламентиране на защитата на личните данни, липсата на което досега беше пречка за ефективното сътрудничество на правоохранителните органи на България и Китай.

От своя страна Го Шънкун определи международния тероризъм като най-голямото и най-неотложно предизвикателство пред сигурността в света. Борбата срещу финансирането на тероризма изисква засилено международно сътрудничество, подчерта той по време на работната среща на двамата министри и техните екипи. Вицепремиерът Бъчварова посети и Първия институт за изследвания и иновации на министерството по обществена сигурност на Китай. 

Там тя се срещна с директора Чу Баоли и се запозна с дейността на института - един от най-големите научноизследователски центрове в страната. Обхваща анализа, стандартизацията, разработването и изработването на технологии и иновативни решения в правоохранителната област, включително видеонаблюдение, скенери, предпазни екипировки, решения, свързани с документи за самоличност и карти за достъп, и други.

"Съвременните технологии ни позволяват по-ефективното обезпечаване на сигурността", каза министър Бъчварова по време на демонстрационните презентации в института.

По време на визитата вицепремиерът е придружавана от главния секретар Георги Костов и директорите на дирекциите "Международно оперативно сътрудничество" и "Европейски съюз и международно сътрудничество" на МВР.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да вкарат малко ченгета оттам ама от по-истинските та да заместят наще лентяи дето само чакат да вземат 20те заплати иначе никви ги няма.!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: