Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Цветан Симеонов, БТПП: Държим на диалога с правителството, за да бъдем по-ефективни
Автор: Самуил Иванов 17:15 / 09.02.2023Коментари (0)577
© Фокус
За нас това е добър сигнал, че диалогът, който имахме с правителството от предишния мандат, ще продължи успешно. Това, което разгледахме е, че наистина държим на този диалог, че разчитаме по-навреме да ни бъдат давани въпросите, по които се иска нашето мнение, за да бъдем по-ефективни. Това каза председателят на БТПП Цветан Симеонов на брифинг пред журналисти след среща на работодателските организации с премиера Донев, предаде репортер на "Фокус“.

"Във фокуса на разговора беше енергетиката, във фокуса бяха ПВУ и програмите, а също и инфлацията. По отношение на енергетиката оценяваме, че беше продължена Мярката по компенсациите. Напомнихме на правителството, че това са компенсации, а не помощи“, допълни Симеонов.

"Дискутирахме за възможни диференцирани подходи за компенсации, но мярката, която вече работи една година е удовлетворителна за бизнеса и го поставя в едно нормално положение по отношение конкуренцията в ЕС“, заяви председателят на БТПП.

"По отношение на проектите на европейските програми поискахме да се ускори процесът, допълни Симеонов.

"Във връзка с въвеждане на еврото обърнахме внимание, че има средства за обясняване на обществото какви са ефектите – положителни, отрицателни и какви са предимствата. Ние сме поели ангажимент . Добре е да се разшири кампанията, добре е обаче и това ще искаме и Централната банка, и търговските банки, ще поканим и експертни от държавите, които напоследък са го въвели, за да можем да чуем от тях какви са ефектите, трудностите, които са срещнали, за да не ги допускаме и тук тези слабости“, обясни Симеонов.

"По отношение на инфлацията, среща одобрение това, което правят, но трябва повече гласност за обществото, нужно е разяснение за разликите в цените от производителя до крайния потребител и съответните държавни институции – КЗП и КЗК малко повече да прояват активност, защото в обществото остава чувството, че става въпрос за картелни практики. Като цяло сме доволни от досегашното сътрудничество със служебния кабинет, надяваме се то да продължи и за бъдеще“, каза Симеонов.

"БТПП констатира, че за предишни мандат на служебното правителство, не се е появила нито една фирма да се оплаче, че някой е дошъл да иска дял от нея или да я закупи на добри цени. В този смисъл смятаме, че и корупционните практики в България, като че ли са ограничили своето присъствие, а това е полезно за другата голяма цел – влизането ни в Шенген“, в заключение каза Симеонов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: