Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Цветанов почти убеди холандците да ни пуснат в Шенген
Автор: Екип Ruse24.bg 14:43 / 13.02.2013Коментари (4)2608
© МВР
Фред Теевен: След срещата с министър Цветанов добих убеждението, че България е готова и че е време за допускане в Шенген. Мнението на холандския министър по имиграцията и държавен секретар по сигурността и правосъдието беше изказано след среща с българския министър на вътрешните работи.

Важна част от програмата на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на работното му посещение в Хага беше срещата с министъра по имиграцията и държавен секретар по сигурността и провосъдието Фред Теевен.

Двамата обсъдиха сътрудничеството в областта на вътрешните работи между България и Холандия и подчертаха, че работата между службите на двете страни е на изключително високо ниво. Укрепено е и доверието между правоохранителните органи на двете страни на всички нива - оперативно, в областта на разследването и на ниво координация.

Двамата министри разговаряха по теми, свързани с противодействието на наркотрафика и на трафика на хора, където двете страни си сътрудничат отлично. Посочени бяха примери от успешни операции по задържане на големи количества наркотици.

Министър Цветанов представи проведената в България инициатива, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора, при която студенти от три български университета се запознаха с конкретен оперативен случай на трафик на жена и рисковете, които този вид престъпление крие.

Основен акцент в срещата на Цветанов и Теевен беше поставен върху темата за присъединяването на България към Шенгенското пространство. Българският министър увери домакините си, че страната ни спазва стриктно необходимите условия и стандарти.

«Независимо от ситуацията и въпреки икономическата криза, България продължава да засилва сигурността на външните граници, като прилага най-добри практики за контрол и наблюдение», каза министър Цветанов.

Той допълни, че е създадено отлично взаимодействие между българските и турските гранични власти с оглед недопускане на нелегални имигранти на територията на ЕС.

Цветан Цветанов запозна холандския министър с хода на изпълнението на препоръките в Механизма за сътрудничество и оценка и с направения сериозен напредък в областта на законодателството.

В контекста на водения разговор министър Теевен подчерта, че на България може да се гледа като на надежден и уважаван партньор в региона.

В интервю за българска медия, след срещата си с вътрешния министър Цветан Цветанов Фред Теевен заяви, че има убеждението, че страната ни е готова за членство в зоната за свободно движение на хора в Европейския съюз.

"Със сигурност Холандия гледа на България като на един партньор, който излъчва впечатление за сигурност и безопасност. Сътрудничеството с България е повече от добро. Аз проведох един изключително открит и откровен разговор с представители на българското правителство и в лицето на вицепремиера Цветан Цветанов добих убеждението, че България е готова. Г-н Цветанов излъчва увереност, че България е готова и че е време за допускане в Шенген. Това, което трябва да се свърши като работа през следващите дни, е консултации между останалите държави в Северозападна Европа. Това предстои, защото датата 7 март наближава и трябва да действаме", каза холандският министър по имиграцията и държавен секретар по сигурността и провосъдието. Той коментира и двустранното сътрудничество:

"Моята оценка е, че сътрудничеството между полицейските и разследващите органи на България и Холандия е изключително интензивно. То се задълбочава и достига до много дълбоки равнища в съвместната работа. Ние дори имаме съвместни разследващи екипи, които заедно работят по конкретни случаи, предимно в борбата с трафика на хора и наркотици. Също така изключително интензивно обменяме полицейска и оперативна информация. Всичко това може да бъде пример и за други държави в Европа, защото днес престъпността не познава граници и срещу нея трябват общи усилия".

В рамките на посещението си в Хага министър Цветан Цветанов проведе среща и със съветниците на премиера Марк Рюте по европейските въпроси и с ръководни служители от Министерството на външните работи на Холандия.


Още по темата: общо новини по темата: 441
29.03.2024 »
27.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.02.2013 г.
-1
 
 
Е па нема начин точно Цв.Цв. да ги е убедил. Ако тези холандци могат с празни думи да се убеждават то отдавна Яне да ни е вкарал в шенгена.
+1
 
 
Как ще се отрази влизането ни в шенген на Турция и търговията ни с нея?
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 13.02.2013 г.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: