Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Действащ политик получавал по 40 000 евро месечно от Цветан Василев
Автор: Екип Ruse24.bg 09:33 / 01.12.2014Коментари (6)2709
©
Ако Цветан Василев се върне в България и започне да говори, много хора ще получат инфаркт - това заяви в национален ефир тази сутрин лидерът на БСП Пловдив в оставка Георги Гергов.

Бизнесменът социалист каза още, че действащ в момента политик е получавал по 40 000 евро месечно от Корпоративна търговска банка (КТБ) на Василев.

"Къде са изчезналите 4 милиарда?", със загадъчен тон попита Гергов.

"Ако се върне Цветан Василев и проговори, майко мила....", намекна по този повод Гергов.

Той не отговори директно кой е този партиен функционер, който взимал 40 000 евро от КТБ, защото там ще трябва да се дават 4 милиарда лева и това е важното.

Никой от ръководните кадри в БСП не е последвал до днес призива на доскорошния лидер на партията в Пловдив Георги Гергов да подаде оставка. Това сподели самият той в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Преди да си подаде оставката Георги Гергов потърсил Михаил Миков, който по това време бил в Стара Загора на някакво мероприятие, за да му сподели намерението си. 

"Жоро, недей сега, не избързвай, нека си поговорим", казал му Миков, но Гергов не променил решението си.

"Миков го е избрал конгресът, мен ме е избрала градската конференция. Нека сега пак на конференция решат ставам ли за лидер, искат ли ме, или да сложат някой друг. Има толкова много други и млади, и способни", обясни Гергов решението си.

Според него оставки трябва да пададат всички ръководни кадри на БСП от председателя до областните управители и да се върви на конгрес. 

"Стига сме мишкували и сме заблуждавали хората. За каква промяна говорим, като само се роят разни кръгчета. Цялата партия е станала на кръгчета. Сега и Манолова щяла да си прави кръгче. Айде стига с тия щуротии", каза Гергов. 

И уточни в отговор на въпрос защо не търси отговорност от Станишев, че по негово време е имало ред, дисциплина и яснота, а сега, вече три месеца, няма никакви признаци от това.

Гергов е категоричен, че трябва да се върви на конгрес, но не такъв както предишните два, подготвени набързо, а форум, на който да се анализира дейността на партията от времето на Жан Виденов досега. 

Попитан какво прави бившият БСП лидер в Пловдив, Гергов отговори, че продължава да се среща с него, че Виденов е един "честен и достоен човек, който бе употребен и остана неразбран от същите тия другари, които винаги командват партията".

За отношенията между БСП и бизнеса Гергов не скри, че партията е получавала подкрепа от бизнесмени, но идвайки на власт, високомерно ги е загърбвала.

Според него е по-добре успял човек да влезе в политиката, отколкото бизнеса да си купува разни мушмороци и да ги прави партийци. 


Още по темата: общо новини по темата: 192
30.01.2024 »
22.01.2024 »
24.04.2023 »
20.04.2023 »
20.04.2023 »
13.04.2023 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Добре, че си е подал оставката, добре, че поема вината, а сега какво следва? Да се кандидатира отново, да го изберат и оттам до националния връх е само една крачка! Тези кьор фишеци смята ли, че ще му помогнат??? Да живее дисидентството!!! Още ли има хора в партията ви, които ще му повярват? То малоумието е безгранично, вярно е!!!
+2
 
 
какво да избързва той толкова е закъснял...
+12
 
 
На кой му пука за мръснишките им игри? Докараха народа до просешка тояга, превърнаха малкото останали българи в мутрогени, проститутки и безперспективна, алкохолизирана гмеж! Ще дойде Видовден за тези изедници!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Катастрофи в България
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: