Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Димитър Аврамов: ГЕРБ използва ПП-ДБ като мост, за да преминат политическото тресавище, в което иначе ще се удавят
Автор: Йоланда Пелова 08:55 / 03.05.2023Коментари (0)368
©
За ГЕРБ "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ са мост, през който да минат през едно политическо тресавище, в което иначе ще се удавят. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политолога Димитър Аврамов.

"Защото на гърба им стоят 10 години управление с всичките позитиви и негативи. Партньорство на ГЕРБ с "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ е много полезно, защото дава възможност политическите вини, където ги има, да бъдат заметени под килима, а в същото време успехите, каквито всяко управление има, да бъдат изтъквани", смята политологът.

Според Димитър Аврамов за ГЕРБ е много важно да участва в печелившо политическо развитие на страната: "Защото ГЕРБ хванаха вълната на печелившото политическо развитие на България. Ще припомня, че България влезе в НАТО 2004 г., влезе в Европейския съюз 2007 г. и тройната коалиция стана отвратителна заради корупционни практики, заради търговия с влияние, заради точене на бюджета и да не изброявам за какво. И Бойко Борисов тогава като личност и ГЕРБ като партия хванаха положителна политическа вълна в развитието на страната. Обаче за последните 10-12 години тяхно управление, въпреки че страната не е влизала в очевиден низходящ тренд на развитие, т.е. няма огромни провали, всъщност не се е случило нищо. Има заблатяване във всяка сфера на обществена дейност, абсолютно във всяка. Няма голямо политическо постижение", обяснии политологът.

Той обърна внимание на това какво предстои за страната ни: "И сега представете си: за България има две наистина големи политически постижения – да влезе в еврозоната, най-стабилната валута в света, възможно най-възможно голямата зона на икономическа стабилност в световен мащаб и евентуално да влезе в "Шенген“, друга такава зона на гражданска сигурност. И сега, ако България успее да постигне това, ще извоюва сигурност не за политиците, за гражданите, за обикновеният човек. Ако тези хора, които и да са те в този парламент, които и да са партии, успеят да постигнат съгласие за това, ще могат да си сложат името в "Уикипедия“ и във всички български енциклопедии и да казват с гордост "Докато аз бях политик, през тези и тези години направихме еди-какви са важни неща за България“. И децата им ще се гордеят с това, и внуците".

Още по темата: общо новини по темата: 872
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: