Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Дянков: Намерихме пари за 310 лв. минимална заплата
Автор: Екип Ruse24.bg 10:50 / 16.09.2012Коментари (17)1337
© Ruse24.bg
Намерени са средства и начини за увеличение на минималната работна заплата от 290 лв. на 310 лв. от догодина. Това обяви вчера финансовият министър Симеон Дянков, който беше на среща с колегите си от ЕС в кипърската столица Никозия. По думите му осигурени са и поисканите от синдикатите 60 млн. лв. за училищата и учителските заплати. Финансист номер 1 подчерта, че увеличението на доходите на българите е основен приоритет в бюджета за 2013 г., чиято чернова ще бъде готова до седмица. Дянков беше категоричен, че плануваното увеличение на пенсиите няма да влезе в сила от юли, за да го плаща следващото правителство, а доста по-рано, за което ще бъдат внесени и поправки в Кодекса за социално осигуряване. "Поставили сме си задача растежът на всички пенсии да бъде по-голям от акумулираната за периода от юли 2009 г. досега инфлация", обясни Дянков.

"С промените за работещите хора с най-ниски доходи и пенсионерите ние сме направили повече, отколкото предишните правителства", подчерта той. Според Дянков проблемите с безработицата в страни като Гърция и Испания са засилили тенденцията емигрантите ни да се завръщат в България със своите спестявания. От миналата година досега близо 15 000 наши гурбетчии от южната ни съседка се били прибрали за постоянно в родината си. "Доста по-засилена тенденция за завръщане на емигранти в България със спестяванията им от чужбина наблюдаваме тази година и от Испания", отбеляза Дянков. Той прогнозира, че в следващите 2-3 години българската икономика ще се развива по-бързо от кипърската и доста българи от острова също ще се завърнат в страната ни.

Според вицепремиера ГЕРБ ще стане първата политическа сила в най-новата ни история, управлявала два поредни мандата.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Защо ли някои от изказаните мнения ми напомнят за художника Репин ,запорожките казаци и суртан Мурад 4.
-4
 
 
А ние откъде ще намерим парите за по-високи осигуровки?И винаги ми е било интересно какви пари трябва да извадите вие от правителството за мин.раб заплата?
Aнонимен
на 16.09.2012 г.
0
 
 
Не знам сега защо пак се оплаквате и наливате Дянков. Че се опитва да вдигнат доходите на населението ли? Защото ако малко си имате понятие от икономика, когато вдигнат пенсиите и потреблението малко се вдига тъй като пенсионерите са най големите потребители, те няма как да спестяват и тези 10% отиват в потреблението а тези 10% са 800 млн по изчисление на министерството (тоест 800 млн за бизнеса). Вдигали заплатите ами нормално ли е всеки "шеф" да си води работниците на 300 лв и под масата да се дават още толкова. Ами да няма да си купят С класа ами по евтин модел и ще си плащат осигуровките на работници и тн. И производителността се вдига с обучения на работниците, нови технологии, иновации и задържане на качествени кадри (ама няма как като "шефа" се държи с работниците днес както му е настроението и си избиват комплексите), но колко от фирмите правят тези стъпки за покачване на производителността? Че ГЕРБ са популисти, да такива са но така се прави политика.
+7
 
 
ехе... дянков... я се разтърси още малко може и още да намериш... като орежете малко от бюджета на кебапчетата
+10
 
 
един пример - преди 4 години за малка фирма с 3ма човека се плащаха около 160лв осигуровки на месец, сега за същата фирма се плащат 600лв осигуровки. Пенсиите не са мръднали, а когато отидеш на лекар те питат "по каса или на частно" и като кажеш "по каса" получаваш отговор ми ще ви запиша за след 2 седмици!!! С вдигането на мин. заплата се вдигат много такси. Трябва да се вдигне средната заплата, която не засяга таксите в различните институции, а това става със силна и производителна икономика. Останалото е лаладжийска работа!!!
+8
 
 
Как ви звучат тези думи? Май наближават избори...
Aнонимен
на 16.09.2012 г.
+9
 
 
А какво да кажем за семействата с малки деца на които живота им е вгорчен от лишения и скъпотитя..
+4
 
 
А ние ще плащаме по-високи осигуровки.
Aнонимен
на 16.09.2012 г.
+6
 
 
Според министъра една чистачка ще получава по-висока заплата от пенсионирани лекари ,инженери ,учители и др. ,с висше образование.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: