Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Георги Гвоздейков ще ръководи въздушната медицинска помощ
Автор: Екип Ruse24.bg 10:52 / 21.07.2022Коментари (0)680
©
Напусналият парламента депутат от "Продължаваме промяната" (ПП) Георги Гвоздейков ще ръководи проекта за въздушна медицинска помощ (HEMS).Това потвърди той пред бТВ, като уточни, че по време на разговор с премиера в оставка Кирил Петков два пъти е отказал да оглави проекта, но в последствие се е съгласил. 

"Аз не си тръгвам. Това е важно да се каже, защото "Продължаваме промяната" има много ангажименти към обществото и ние трябва да реализираме всичко, каквото сме обещали на хората", каза Гвоздейков.

В сряда правителството взе решение за учредяване на еднолично акционерно дружество с държавно участие в капитала “Хели Мед Сървиз" ЕАД, което ще отговаря за спешната медицинска помощ по въздух.

Георги Гвоздейков определи като "пълна глупост" твърдението, че се е явил на конкурс за директор на "Гражданска въздухоплавателна администрация", докато е бил депутат.

"Конкурсът е обявен много преди изборите - още в края на октомври месец, докато аз бях служител", каза Георги Гвоздейков.

 

Той посочи, че България е единствената държава в ЕС, която няма въздушна медицинска помощ. В момента е стартирана обществена поръчка за покупката на 6 медицински хеликоптера, като всеки един ще покрива по един от 6-те района, на които е разделена страната. 

"Аз съм пряко ангажиран и го виждам като кауза с проекта за спешна медицинска помощ по въздух. Дал съм доста от времето си в парламента, за да се случи този проект. Нека първо да кажем, че този проект е идея на едно от служебните правителства", обясни Гвоздейков.

Според него четворната коалиция не може да бъде съставена отново.

"Не съм убеден, че с реконструкцията може да се появи нещо качествено, което да помогне на българското общество. Според мен "Има такъв народ" допринесе доста за вота на недоверие на това правителство и да се стигне до тази ситуация. Не знам защо трябва да правим втори опит", коментира бившият депутат от ПП. Той добави, че запазването на кабинета ще бъде компромис. 

"Ако продължаваме да правим компромиси, означава, че продължаваме по същия път, а на България ѝ трябва промяната. Ние сме обединени и мислим в една посока (в "Продължаваме промяната" - бел. ред.). От предсрочни избори няма нищо страшно“, каза Гвоздейков.

Още по темата: общо новини по темата: 556
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/93 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: