Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Гражданска отговорност" ще поскъпне с 10-20%
Автор: Екип Ruse24.bg 10:23 / 05.10.2010Коментари (8)254
© Ruse24.bg
Цената на задължителната полица "Гражданска отговорност" ще скочи между 10 и 20% до края на годината, заяви за Дарик председателят на Асоциацията на застрахователите Орлин Пенев. Една от причините за поскъпване на застраховката са новите наредби, приети от Комисията за финансов надзор. Пенев допълни, че засега браншът изготвя цялостното си становище по тях. Стойността на задължителната полица обаче ще расте и без тяхното приемане, защото като цяло рискът се увеличава.

"Средната цена би била такава, каквато да покрива възникналите рискове в застрахователната потребност на пазара", каза Орлин Пенев. 

"Между 10-20% сигурно ще е увеличението  на "Гражданската отговорност" до края на годината, имайки предвид че точно сега е период за кампания на подновяване. Обхватът на "Гражданската отговорност" не може да бъде решен пожелателно, той трябва да бъде решен по някакъв начин административно към настоящия момент. Колкото до увеличените претенции по съдебен ред, нищо особено. Нормално би било да се увеличават претенциите по съдебен ред, тъй като може би част от хората не са удовлетворени от плащането", добави още Пенев.

Източник: Дарик







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е супер ИЗНЕНАДА ...пак и пак всяка година...тока ,парното през ден горивото, хляба винаги съм си мечтала за деня в които само заплатите ще станат по високи.и чакам и чакам
+2
 
 
Това не е новина - всяка година ГО поскъпва, но за сметка на това обезщетенията на пострадалите водачи намаляват, а печалбите на застрахователите растат. Xena правилно отбелязва, че ГО си е чиста проба рекет - плащаш за оня, който клати клоните на дърветата...
+2
 
 
нека се увеличи цената ама спрямо доходите на хората, а не заплатите вече 2 години да не мърдат,а цените всеки месец са по-високи.
+1
 
 
Задължителната гражданска отговорност е рекет. Не може насила да ме карат да се застраховам. Трябва да е по желание. А като стане катастрофа виновният ако няма застраховка си плаща и толкоз. И какви бонуси има за изрядните шофьори?? защо не е диференцирано? Аз съм вече 20 години шофьор, не съм участвала в ПТП, къде ми са парите от тези застраховки толкова години?????
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: